[]

tübitak yurtiçi yüksek lisans bursu hakkında

bu bursa başvuru yapmak istiyorum şuan kayıtlıyım birinci senem ve ilk dönemim. not ortalamam 3.16(lisans) aleste eh işte (80) çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama başvuru şartlarındaki hangi alandan başvru yapılıyor benim bölümüm sosyal bilimler içerisinde geçiyor(gastronomi ve mutfak sanatları) merak ettiğim şu burs açıklamalarında sosyal bilimler için bir skla vermişler fakat listede bizim yerimiz ne bilemiyorum.

şöyle yazıyor burs açıklamasında;

SOSYAL BİLİMLER
• Psikoloji
• Ekonomi
• Eğitim bilimleri
• Diğer Sosyal Bilimler
o Antropoloji (sosyal ve kültürel) ve etnoloji
o Demografi
o Coğrafya (beşeri, ekonomik, sosyal)
o Şehir planlaması ve kırsal planlama
o Yönetim
o Hukuk
o Dilbilimi
o Siyasal bilimler
o Sosyoloji
o Organizasyon ve yöntemler
o Çeşitli sosyal bilimler ve bu gruptaki çeşitli konulara ilişkin bilim dalları arası yöntembilimsel ve tarihsel BT faaliyetleri.
Fiziksel antropoloji, Fiziksel coğrafya ve psikofizyoloji normalde doğal bilimlerle sınıflandırılmalıdır.
BEŞERİ BİLİMLER
• Tarih
o Tarih
o Tarih öncesi ve tarih
o Yan tarih bilim dallarıyla birlikte tarih
 Arkeoloji
 Sikke bilimi
 Paleografi
 Jenoloji
• Diğer Beşeri Bilimler
o Felsefe (bilim ve teknoloji tarihi de dahil)
o Sanat tarihi,
o Müzik bilimi,
o Bu gruptaki konular ile ilgili yöntembilimsel, tarihi ve diğer BT faaliyetleri.


bizim bölüm için başvuru hakkımız yok mu? ya da diğer xyz dedikleri kısımlara mı giriyoruz. fikri olan var mı?

 
bu bahsettiğiniz sosyal ve beşeri bilimlere geçiş teşvik bursu için olabilir. genel yurtiçi yüksek lisans burs programına başvurmanıza engel değildir diye düşünüyorum. not ortalaması ve ales notunu 0.5 ile çarpıp toplayıp sıralama yapıyorlar ve geçen seneler için baktığımda toplamı 90 üstü olanları almışlardı hep. ben de size benzer bi durumdayım çok umutlu değilim burs için.


  • godoy  (22.09.15 20:16:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.