[]

ygs-lys soru bankası önerisi

selamlar,
kardeşim bu yıl üniversite sınavlarına hazırlanıyor. kendisine soru bankası vs. lazım. bana bir liste verdi içinde körfez, limit, palme, birey gibi değişik yayınların kitapları var. şahsen ben bu yayınları çok bilmiyorum.
kendim hazırlanırken fem yayınlarını çözmüştüm ve gayet memnun kalmıştım.
yine fem mi alsam sizce yoksa bu yayınlara mı baksam?
ayrıca kendi önerileriniz varsa çok memnun olurum.
teşekkürler.
edit: şu anki seviyesi çok iyi değil, çok zorlayıcı kitaplar olmamalı. zaten çok zorlayıcı kitapların gereksiz olduğunu düşünüyorum.

 
üzerinden birkaç yıl geçti ama esen yayınları aklımda kalmış. özellikle matematik konu özetli olanı hayat kurtarıyor. değinmediği soru tipi yok. severim sayarım kendisini.


  • ruhen hastayim ben  (22.09.15 16:47:54) 
Dershaneye gidiyor mu, sözelci mi sayısalcı mı nedir arkadaş? Taze taze yardım edebilirim. Not düşeyim, seviyesi ne olursa olsun her öğrenci en azından 1-2 konu da olsa o çok zorlayıcı kitaplardan çözer. Maalesef onlardan da çıkıyor. :)


  • gunde 3 litre kola icen adam  (22.09.15 17:07:26) 
kendisi eşit ağırlıkçı.
final lisesine gidiyor.

  • sckxyss  (22.09.15 17:10:17 ~ 17:10:36) 
ygs için çok zorlayıcı yayınları almayın zira çok kolay soruyorlar.
lys için körfez iyi diyorlar

  • eksimeksi  (22.09.15 17:32:46) 
eşit ağırlıkta epey iyi bir derece yapmıştım. final'e gittim ben de.

hatırladığım kadarıyla
matematik: final, birey, fem, tümay
edebiyat: elime ne geçerse çözmüştüm zaten aynı şeyleri çevirip çevirip soruyolar. edebiyattan 6-7 soru bankası bitirmeden sınava girmesin ama. :)
çok hatırlayamadım isimleri ama umarım yardımcı olur.
  • ambrosia  (22.09.15 20:14:50) 
palme çok kalitelidir konu anlatımlı kitapları da iyidir soruları da, ama soruları "zorlayıcı" kategorisine girebilir. hedefi yüksekse mutlaka alsın birkaç kitabına baksın derim


  • tejeve  (22.09.15 20:18:50) 
seviyesini yükseltmesi için esen yayınlarını tercih edebilir. körfez ve palme de baya güzel kitaplardır. birey'in matematiği hatırladığım kadarıyla kolay ve zor diye ikiye ayrılıyordu. kolay olanı çok kolay zor olanı da cok zordu. bence esen yayınları ideal.


  • qavqaw  (22.09.15 20:29:02) 
fem mat1 konu özetli soru bankası
final mavi kitap en çok tavsiye edilen ikisidir

  • psmstc  (22.09.15 22:42:47) 
birey gelişim serisini tavsiye ederim.

a- temel düzey
b- orta düzey
c- ileri düzey

olarak seviye seviye 3 tane kitabı var dersine göre. soruların zorluklarını iyi ayarlamışlar.

bunun dışında ikinci el test kitabı dükkanı olan birisi olarak öğrencilerin en çok istediği yayınlar:

limit yayınları edebiyat konu anlatımı, edebiyat cep kitabı, türkçe

palme fizik, kimya, biyoloji soru kitapları

birey'in eski seri matematik b kitabı (eskiden a ve b vardı. a kolay b zordu. şimdiki kitaplar yukarda yazdığım gibi üç aşamalı)

karakök'ün her dersten ayrı ayrı soru bankaları

konu anlatımları için özellikle fem'im simetri serisi. ygs matematik 3 kitap lys matematik 4 kitap. konu anlatımından çok memnun öğrenciler.

kardeşinizin dediği yayınlar da popüler yayınlar tabi ama bana gelen öğrencilere tavsiye ettiğim gibi her kaynaktan her kitabı çözmesi lazım sınav sürecinde. palmenin bir kitabını 3 günde bitiren müşterilerim var. onlarla ve onlar gibileriyle yarışacak.
  • sarhosken alinan hesap  (22.09.15 23:10:35 ~ 23:11:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.