[]

ya ben duolingo calisiyorum ama(ingilizce)

Anadolu lisesi ingilizcesinin uzerine universitede'de bir miktar kattim. Ama zayif ingilizcem.

Her gun 1,5 - 2 saat ortalama duolingo cozuyorum. Bir Sey olmuyor gibi sanki.

Boyle Boyle ingilizcem cok Iyi olacak degil mi?

Eksigim ne bilmiyorum. Duolingo'nun bir seyler katabildiginden de Emin degilim ama. Sonradan mi fark edecegim?

 
Edit: 14 level


  • stevie  (22.09.15 13:05:13) 
Bu duolingo niye bu kadar abartıldı bilmiyorum. Pratik yapmak için ek kaynak olarak kullanılınca güzel ama sadece duolingo'yla çalışarak ingilizcen asla çok çok iyi olmayacak. Seviyeni belirleyip seviyene göre reading/writing/listening çalışmaları yapmalısın.


  • ambrosia  (22.09.15 13:13:17) 
ben duolingo ile çalıştım baya. oha çok iymiş baya unutmuşum her şeyi hatırladım modundaydım. yurt dışına çıktığımda derdimi dahi anlatamadım. ben derdimi anlatabilirim ve akademik olmadıkça konuşulanları anlayabildiğimi zannediyordum. bildiğin hiçbir şey bilmiyormuşum.


  • cilekli krep  (22.09.15 13:20:18) 
geçen yıl çılgınlar gibi duolingo'yla ingilizce çalıştım. sonra arkama bir baktım aslında hiç birşey öğrenmemişim. sonra bitirme projem için bol bol makale okumam gerekti, o zaman daha çok geliştiğini hissettim.

şu anda bol bol gramer çalışıp, bir yandan da okuma yapıyorum. bunun daha efektif olduğunu düşünüyorum.
listening içinse youtubeda takip etiğim kanallar var onları izliyorum. ilgili olduğum konularda mit open course'dan dersleri dinlemeye çalışıyorum.
  • kuzey li  (22.09.15 13:26:38) 
Eğer gramerin temellerini biliyorsan duolingo bir işine yaramaz. Bir dili geliştirmeyi sağlayacak şey sadece ve sadece pratiktir. Bunun da en kolay yolu ilgi alanına paralel şeyleri okumak / dinlemektir.

Misal dünya finans ve ekonomi piyasaları hakkında bilgi mi edinmek hoşuna gider diyelim. Bunun en nefis kaynakları Economist, Financial Times gibi gazete / dergilerdir. Hem İngilizce geliştirir hem de gündem takibi sağlar. Hatta Economist Explains diye bir şey var o da çok başarılı olabilir.

Bunların dışında Quartz, FiveThirtyeight ve Time gibi kaynaklar da hem adam gibi İngilizce ile hem de verdikleri bilgilerle sana fayda sağlar.

Kısaca bilgi edinmek amaçlı İngilizce geliştirmek kadar güzeli yok :) Reading / writing / vocabulary seviyen fark edilir şekilde artar.

GRE tarzı vocabulary çalışmanın en güzel yolu ise kitap okumak. Fantastik edebiyat tavsiyem çünkü abiler isimler şekilli olsun diye epey Latince ve orta çağ İngilizcesi tadında kelimeler kullanıyorlar. Ekmeğini yemişliğim çok.

Listening için ise İngilizce alt yazılı dizi/film.

Speaking için kafa göz yarman lazım konuşurken anca öyle oluyor :)
  • jesters cap  (22.09.15 13:39:07) 
benim almanca icin isime cok yaradi. ama desteklemek lazim kurs kitap vs.
hic ise yaramiyor demek de cok iddiali olur.

  • cedex  (01.08.18 16:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.