[]

Evde kendi başıma Rusça öğrenebilir miyim?

Selamlar,

Kendi başıma belli bir seviyeye kadar da olsa Rusça öğrenebilir miyim internet üzerinden?
Günde düzenli olarak yarım saatçik ayırsam, düşük de olsa belli bir seviyeye ulaşabilir miyim?

Ne kadar sürer?

Kaynak önerisi?

Mersi.

 
elbette belirli bir seviyeye geliyorsun kendi başına. amacın buysa başla tabi. ama eksiksiz bir rusça için ileride rusların arasına karışman şart.

kaynak olarak:

rusça gramer (ayşe pamir dietrich)
ingilizce biliyorsan ve bulabilirsen "the penguin russian course"

sağlam çalışır ve ilk başlarda kelime yüklemesi yaparsan 3 ayda derdini az-çok anlatacak seviyeye gelirsin. evet doğru, zor bir dil ama istikrarla başarılamayacak şey yok. çalışmanı hiç aksatmazsan çok kısa sürede yol katedersin.

edt: "internet üzerinden" kısmına dikkat etmemişim. bu işler rosetta stone'la olacak işler falan değil. oturup padej kasman, kelime ezberlemen, fiil çekimi öğrenmen lazım. konuşarak geliştireyim dersen öğrenemezsin.
  • lesmiserables  (22.09.15 10:53:59 ~ 11:02:42) 
memrise
rosetta stone

  • chaotic good  (22.09.15 10:59:54) 
Dualingo'yu öneriyorum indirin


  • kahramanikarus  (22.09.15 11:02:06) 
doulingoda rusca yok.


  • chaotic good  (22.09.15 11:04:44) 
arkadaşlar teşekkürler,

iyi ingilizce ve iyi fransızcam var.
annem rusça öğretmeni.

bunları da düşünürsek, her gün ofiste yarım saat ayırsam; sadece online çalışma ile mümkün olur mu?
  • fatihkkk  (22.09.15 11:15:15) 
olmaz. son kez bir daha söyleyeyim: olmaz.
elin kalem tutacak.

o kadar saint petersburgda yaşadım, 5 senelik ilişkim vardı bir rusla, antalyada yıllardır rusların arasında çalışıyorum yaz aylarında; ama yok, ne zaman gramere el attım, o zaman öğrenmeye başladım rusça'yı. kalem-kitapsız en fazla biraz pratik yapar, iki üç cümleden sonra takılır kalırsın. gramer olmayınca öğrenilmiyor. boşuna kastırma.
  • lesmiserables  (22.09.15 11:59:37 ~ 12:00:29) 
@lesmiserables

gramer olmasın demiyoruz ki biz de. kalem-kağıt da olsun gramer de olsun.
neden olmaz dediğinizi anlamıyorum.
  • fatihkkk  (22.09.15 12:03:16) 
elbette. ama dilbilgisi kitabıyla desteklemen lazım. sadece internetten alıştırmalara tıklayarak olmaz.
kaynak: ataol behramoğlu'nun Türkçe'ye uyarladığı 50 Derste Rusça

annen rusça öğretmeniymiş ve şimdiye öğrenmemişsin utan :)
  • buhebu  (22.09.15 12:04:09 ~ 12:11:19) 
lesmiserables sağolsun ben çat pat öğreniyorum ama dediği gibi grameri öğrenmek için eline kağıt kalem alıp çalışman, ezberlemen lazım. ben yazı tahtasına padej tablosu yazıp gün içinde onları okumaya çalışıyorum. ha 15-20 gündür "aşinalık" dışında adamakıllı bir şey öğrenebilmiş değilim ama olsun. şahsen temelin evde atılabileceğine inanıyorum ama geliştirmek ve düzgün rusça konuşabilmek için muhakkak iletişim kurmak lazım.

kağıtla kalemle öğreniyorsun ama mesela biriyle konuşurken "genitiv mi kullancaz şimdi? bunun çoğulunu nasıl çekiyoduk aq" diye düşünürsen yine olmaz. ben kendime "orta seviye" için 2-3 sene gibi bir zaman aralığı belirledim valla, resmen öğrenemeyelim diye yapmış herifler.
  • der meister  (22.09.15 12:09:04) 
@fatihkkk

"online" diyorsun, sonra "kalem-kağıt olsun tabi" diyorsun. aynı şey değil.
internet üzerinde kitabı açıp kağıt üzerinde çalışmaktansa, kitabı satın alıp kağıt üzerinde çalışırsan daha rahat edersin.

açıklayayım: bir tane gramer kitabı alacaksın sağlam. sonra o kitaptan gramer konularını çalışacaksın. anlamadığın yerleri rusça öğretmeni annene soracaksın. @der meister'in dediği gibi de kendine en az 2-3 yıl biçeceksin ortalama üstü rusça için. padejlere gelince kağıt-kalemden kastımı anlarsın.
  • lesmiserables  (22.09.15 12:17:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.