[]

Allah'ını seven üstüme fotoğrafçılık atsın

Feci şekilde paraya ihtiyacım var.

Çevremde evlenecek olan kimse işin sanat kısmında değil. Ucuza nispeten iyi ve hatta sadece ucuza fotoğraf çektirmenin derdinde.

Elimde makina var. Çat pat Anlıyorum. Bir iki haftada sıradan bir çifti memnun edecek Fotoğraflar çekebilmem için neler yapmalıyım?

Şu sitedeki şu Yazıyı oku veya gel bir iki gün beraber fotoğraf çekelim öğreteyim diyecek biri var mı? İstanbul'un her yerine, gitmek görmek fotoğraf çekmek istediğiniz her yere gidebiliriz. Ulaşım sorun değil.


Ayrıca x photography yazan herkes müşteri buluyor mu sosyal medyadan?

Lütfen bu işe sanat Gözüyle bakmalısın, sizin yüzünüzden Fotoğrafçılık ele ayağa düştü demeyin. Paraya ihtiyacım var ve en azından benim Nişan fotoğraflarımı çeken adamlardan iyi fotoğraf çekebildiğimi düşünüyorum.

Bana biraz makinenin detayını öğretin yeter.

 
elindeki makine ne? ona göre belki daha somut bilgi verilebilir. öncelikle eğer dış çekim yapacaksan mekanı önceden belirle. vaktin varsa o mekana gidip günün hangi saatinde ışık nereden vuruyor onu gözlemle. güneşin çok tepede olduğu saatlerde yüzde çok gölgeler olur, onu aşmak için gündüz de olsa flaş kullanman lazım (makinenin dahili flaşı yetersiz kalır, harici flaş daha iyi sonuçlar verir)
instagramda ve facebookta düğün fotoğrafçılarının sayfalarını incele, kompozisyon bakımından fikir sahibi olursun. gelin ve damata nasıl poz verdirilir onları öğrenirsin. ucuz ve kro tarzı photoshop fantezilerinden uzak dur. çekimleri raw formatında yap mutlaka, daha sonra ışık ve renk ayarları ile fotoğrafın kalitesini bozmadan rahatlıkla oynayabilirsin, bu çok önemli.
eğer manuel çekim yapacaksan önceden prova yap. hangi değerlerde çekince daha güzel sonuçlar çıktığına önceden bak. çekim günü makinede çok güzel görünen fotoğraf bilgisayara attığında çamur gibi çıkabilir. iso değerini 800'ün üstüne çıkarma, zaten gündüz çekim yaparsan ihtiyaç kalmayacak muhtemelen ama belirtmiş olayım.
şimdilik söyleyeceklerim bunlar. aklıma gelirse daha yazarım.
  • animalman  (22.09.15 08:05:38) 
fotoğrafçılık ile öneriler vermek için okumaya başladım, ama "Ayrıca x photography..." şeklinde başlayan cümleni okuduktan sonra uyarılar yapmayı daha elzem gördüm.

lütfen ve sakın, x photography, y photography şeklinde bir facebook sayfası veya site yapma. günümüzde artık herkes fotğrafçı, hepsi bu işi profesyonel olarak yapmasalar da. o yüzden çok irrite edici bir isim oldu çok uzun zamandır ve her x photography yazan müşteri bulamıyor, belki bir kısmı da bu nedenden ötürü.

her evlilik fotoğrafçısını küçümseme, her ne kadar çok ayağa düşmüş olsa da bu işi gerçekten hakkıyla yapanlar mevcut. sadece fotoğraf bilgisi yetmiyor iyi evlilik fotoğrafçısı olmaya çünkü. çiftin gergin bir günü ve o halde poz almak, güzel kare yakalamak için konuşmayı, motive etmeyi de bilmek gerekiyor. senin orda olduğunu hissetmemeliler ki doğal olsun. yoksa damat gelini belinden kavramış, ikisi de aşağıdaki bir demet güle bakıyor gibi pozlar çekmen için söylemiyorum bunları :)

herhengi bir fotoğraf alanında biraz yolunu açabilmek için bir portfolyonun olması lazım. boş zamanlarında çık gez, fotoğraf çek, onlara zaman ayır, post-edit olayını da iyi kavra. ondan sonra kendinden emin olabilirsin, ya da hata yapmış olsan bile nasıl düzelteceğini bilebilirsin.

ve elindeki makinenin modelini de yaz, evet. ama temel eğitimin yoksa ya da deneyerek öğrenemediyse bu zamana kadar. belli başlı fotoğrafçılık 101 videoları vardır youtube'da mutlaka. onları izleyebilirsin.
  • loveinaflipbook  (22.09.15 08:59:47) 
makineni satip paraya cevirebilirsin. bu denli sacma dusunmek yerine en azindan elindekiyle baskasina muhtac olmadan para edinmis olursun.


  • oligomer  (22.09.15 09:31:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.