[]

Nedir lan bu 3D yazıcı ?

Olm çok cahilim ya, o kadar baktım bir şey anlamadım siz dilinizin döndüğü kadar anlatın hele.




 
modelini çıkardığın her şeyi, yazıcının gelişmişliğine göre çıkarabiliyorsun. yani yazıcı bildiğin kaykay yapıp sana verebiliyor. daha büyük bir 3d yazıcı gerekirse masa, dolap, araba üretebiliyor.

hatta yeni bir uzay istasyonu kurulacak ve bunu 3d teknolojisi ile robotlar yapacak. kağıt üzerine baskı değil de bildiğin obje üretiyorsun 3d yazıcıda.
  • lesmiserables  (21.09.15 19:48:14 ~ 19:49:12) 
metal filan da işleyebiliyor mu cnc gibi ?. işlemekten kastım metal parçalar da üretebilir mi.


  • Euxinos007  (21.09.15 19:49:34 ~ 19:49:56) 
3d tabanca yaptılar. metal işleyebilir yani.


  • sutlu nescafe  (21.09.15 19:50:46) 
toz metal parçaları kullanıp silah ürettiler. köprü yaptıkları proje de var. youtubeden bulabilirsin videolarını


  • evildead  (21.09.15 20:07:32) 
Metal isleyemiyor. Ona 3d printer denmiyor, kümülatif laser üretim deniyor. Metal islenebildigi gün, cok sikinti olacak. Suan üretilen silahlar ve prototipler sadece belirli bir kullanima izin veriyor. Su cody wilsonin parmaginin oldugu printable gun prototip testleri 6 atisa kadar gitmis ondan sonrasini güvenilir bulmamislar. Tabi bu eski haber, su an ne durumda bilmiyorum.

3d printer konsept olarak katilasan bir maddeyi tabaka tabaka ya da kenar seklinde tarayarak doldurmasi, bu sekilde üc boyutlu cikti elde etmesi. Metalli olanlar sinterleme denilen baska metotlar kullaniyor, tanim olarak 3d printer degil. Bu mantikla evde kurulabilen cnc tezgahlar var devre basimi ya da ufak tefek isler icin. Onlar da 3d printer sayilmaliydi ama o is oyle degil.

Su an gelistirici communitynin üzerinde calistigi mevzu, kendi kendini üretebilecek 3d printer yapmak, baya da yol alindi. Daha fazla bilgi icin 4chan /diy/ boardinda ve archivelerinde bolca link ve aciklama mevcut. Bir dönem piratebayde de 3d printer icin projeler indirilebiliyordu. Ne oldu o konsepte nerelere yayildi düstü cok net bilgim yok. 3 hareket eksenli basik bir sey artik alinabilir fiyatlarda. Kimi üniversitelerde de materyal parasini vererek hazirladigin seyleri ucuza bastirabiliyorsum. Arkadasim kendi minyatüründen anahtarlik yapmakla ugrasiyordu mesela.
  • wiillii  (21.09.15 23:01:46) 
nasa roket parcaları uretıp test ettı, metalden. koeninseg turbolarını fln metalden uretiyor. metal işlenebiliyor yanı 3d printerda.


  • bryan fury  (21.09.15 23:03:44) 
çok teknik bilmiyorum böle kısaltmalar falan ama kısaca silikon tabancasını cnc ye bağlayıp üstüste silikon sıkıp bişeyler ürettiğini düşün olay bu. silikon yerine malzemeyi değiştirip daha sağlam malzemeler kullanılabiliyor.

3d printer biraz yanlış anlaşılabilen bir isim bence
  • basond  (21.09.15 23:31:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.