[]

Bu haldeyken spor yapabilir miyim?

Bir yil once bir kaza gecirdim kuyruk sokumu kemigim ve bel kemigimde ufak birer catlak var. Fizik tedaviye falan da gittim hicbir iyilesme emaresi yok. Yurumem de hatta kosmami engelleyen bir durum yok. Ortopedik mindersiz oturamiyorum ama :(
Bu sekilde spor yapmam mantikli mi? Kemikleri guclendirmek adina?

Yoksa direkt yuzmeye mi baslasam?

Tesekkurler

 
bunun cevabını ancak durumunuzu inceleyecek bir ortopedist söyler. yüzmek çok faydalı olacaktır normal bir durumda ama emin olmak gerek.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (21.09.15 12:37:55) 
Agirlik kaldirmak, kosmak, yurumek vb. Bunlarin hepsi beline daha dogrusu bel kemiklerini zorlayan, onlara yuk bindiren sporlar. Bunlar senin icin faydali gibi durmuyor.

Beline yuk bindirmeden o bolgedeki ve genel olarak kaslari guclendiricek tek spor yuzme gibi gorunuyor. Yuzmede kendini gelistirirsen bel ve sirt bolgesindeki kaslari guclendirirsen kemikler icin de epey rahatlatici olur.
  • terspeygamber  (21.09.15 13:33:19) 
sanki kendi vücut ağırlığınla çalışabilirmişsin gibi geliyor ama KESİNLİKLE bir doktora danış.


  • reavelyn  (21.09.15 13:39:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.