[]

aliexpressten gelecek kargo

merhaba 1 eylülde aliexpressten bir ürün sipariş vermiştim. kargo sorgulamayı bugün kontrol ettim 16 eylülde türkiyeye gelmiş. adres olarak iş yeri adresimi vermiştim. şimdi bu hafta bayram tatili acaba bu ürün bana hangi kargo firmasıyla gelecek? ptt ile gelecek ise ptt bu hafta çarşambaya kadar çalışıyor mu? çalışıyorsa iş yerinde olmayacağımda ben gidip alabilir miyim?




 
pttnin bu gibi durumlarda saçma sapan bir politikası var. eğer ürünü size teslim etmeye çalıştılarsa ve sizi bulamadılarsa, yani ürün şubedeyse tatil dönüşü bu ürün 7 günden fazla beklemiş biz bunu geri gönderelim diyip gönderecekler. aynısı bana oldu ordan biliyorum. resmi tatil falan dinlemiyorlar, 7 gün orada kalmışsa ürün gönderiyorlar. yapmanız gereken tatilin bittiği gün sabah ilk iş o şubeye gidip onlar havaalanına geri göndermeden ürünü teslim almak.

ha ama zaten dağıtıma çıkmamışsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. yine de tatilin bittiği gün sabahtan arayıp kontrol edin, boşu boşuna kargonuz geri gönderilmesin.
  • diyarbakir karpuzu  (20.09.15 21:11:02) 
peki ürün türkiyede ptt ile teslim ediliyor değil mi? geçtiğimiz hafta hiç bir firmadan kargo gelmedi ama dağıtımada çıkmış olabilirler tabi. son olarak bu bu hafta ilk 2 gün ptt kapalı değil mi?


  • lrdrylgh  (20.09.15 21:15:07) 
ben başka bir siteden sipariş vermiştim ama yanlış bilmiyorsam aliexpress de hong kong post kullanıyor, hong kong post da burada ptt ile çalışıyor. yani ptt ile gelecek evet. ilk iki gün kapalı olup olmadığına dair net bir bilgim yok ama çok büyük ihtimalle kapalıdır, idari tatil sonuçta. onu da yarın sabahtan arayarak öğrenebilirsiniz.


  • diyarbakir karpuzu  (20.09.15 21:18:46) 
ptt ile gelir.
aynı tracking number ile ptt'nin yurtdısı gönderi sorgulama sayfasından türkiye içine girdikten sonraki durumunu kontrol edin isterseniz.
daha detaylı oluyor.(bilmem ne subesinde,tasıma durumunda gibi bilgilendirme oluyor.)
bence calısmaz ve bayramdan sonraya kalır ama yine de yarın 444 1 788'den bilgi alın derim.
  • demoniclewinsky  (20.09.15 21:24:05) 
ptt
21 - 22 eylül ( dağıtım var - tam gün )
23 eylül ( gönderi kabul - dağıtım yok - yarım gün )

uk'dan kargo bekliyorum bende.. bugün aldığım cevap bu şekilde..
  • synche  (20.09.15 21:28:53 ~ 21:43:39) 
teşekkürler cevaplar için. ptt'nin yurtdışı gönderi takibinden satıcının verdiği takip numarası ile kontrol etmeye çalıştım fakat yanlış kod dedi. artık yarın sabah ptt kargoyu aramak en garantisi.


  • lrdrylgh  (20.09.15 21:55:13) 
kargo takip numarası sadece sayılardan oluşuyorsa gözün aydın, ben 2 aydır kargonun elime ulaşmasını bekledim. en son şikayet edip paramı istedim. çinde yeni kurulan yanwen lojistik diye bi firma var aliexpressteki elemanlar artık ucuz diye onu kullanmaya başlamışlar. takip edilemiyor kargo, kaybolup gidiyor çoğu zaman.


  • masa penisi  (20.09.15 22:01:18) 
@masa penisi aynen yanwen ile yollanmış ve takip numarası da sadece rakamlardan oluşuyor. zaten türkiyeye vardığıda geç düşmüştü takibe yoksa ptt'yi hafta içi arardım.


  • lrdrylgh  (20.09.15 22:05:56) 
türkiyeye varıyor yazıyor da ondan sonrası yok, ptt takip edemiyor. kargo takip numarası sallamasyon giriyolar. pttye gittim bulamadık.


  • masa penisi  (20.09.15 22:09:11) 
16 eylülde türkiyeye geldiyse o 16 ekimde anca sana gelir. Benim genelde öyle oluyor.


  • youshookmeallnightlong  (20.09.15 23:20:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.