[]

kulaklık özelliklerinde neye bakmak gerek?

bir kulakiçi kulaklık alayım diyorum. ama böyle sesi, bası falan güçlü olsun. dolu dolu ses gelsin istiyorum. kulaklığın özellikleri yazıyor ama neye bakmam gerek desibele mi? yoksa empedans mı?

mesela 2 kulaklıktan birinin özellikleri bu:
Giriş(Jak): 3.5 mm
Bağlantı: Kablo
Ses Çıkış Modu: Dinamik Stereo
Empedans: 32 ohm
Kabloda Ses Kontrolü: Yok
Kablo Adaptörü: Yok
Kablo Uzunluğu: 120 cm
Kulaklık Adaptörü: Yok
Analog Sinyal Dönüştürücü Tipi: Dinamik
Tasarım: Intraaural
Frekans Aralığı: 20 Hz - 20 kHz
Ses Basınç Seviyesi(SPL) : 110 dB
Ses Engelleme: Yok
Mikrofon: Yok

diğeri de bu:
Teknik Özellikler
* Frekans Aralığı: 18 - 20000 Hz
* Distorsiyon: < 0.5 %
* Empedans: 16 Ohm
* Ses Basınç Seviyesi (SPL): 119 dB
* Jak: 3.5 mm
* Kablo Uzunluğu: 1.2 m, simetrik
* Ağırlık: 12 g
* Kulaklık Türü: intra-aural
* Transducer Prensibi: Dinamik

ikisi de sennheiser marka farklı modeller.

 
aslında bunlar pek belirleyici şeyler değiller. baktığın modelleri yazar mısın? ve bütçen nedir?


  • anil  (20.09.15 17:01:52 ~ 17:02:09) 
bütçe az ise ep 630 alabilirsin. ses kalitesi çok iyi değil ama bas kalitesi iyi. audiophile sitelerine forumlarına bakmanı öneririm f/p şeyler arıyorsan. çoğu model türkiyede yok ama yabancı sitelerden bulunabilir sanırım.


  • glamdr1ng  (20.09.15 17:07:41) 
kulak içi tarafı düz kulaklık aradığım için bu modeller var:
1- www.dr.com.tr
2- www.dr.com.tr
3- www.dr.com.tr
4- www.dr.com.tr
5- www.dr.com.tr
  • cekilmis gayfe  (20.09.15 17:19:32) 
mx serisini kesinlikle önermiyorum. bu tarz kulaklıkları da. kulakiçi alın. şu tarz yani www.mydukkan.com
cx serisine bakın ve alabiliyorsanız cx300, alamıyorsanız cx200 street alın. isteğinizi karşılar. yine alamıyorsanız arkadaşın dediği gibi ep630 alabilirsiniz

  • anil  (20.09.15 17:28:04) 
@anıl, o tip kulaklıktan nefret ediyorum. onun için düz almak istiyorum. bana göre hiç rahat değiller. mesela eski blackberry telefonumun kulaklığının performansı çok iyi www.yollasepete.com
bunun gibi bir şey arıyorum açıkçası.

  • cekilmis gayfe  (20.09.15 17:34:36) 
urbanears medis var bende çok memnunum.


  • tescillimarka  (20.09.15 17:48:27) 
tabi bu nokta tercih meselesi. fakat bir yerden sonra emin olun yetmeyecek. mutlaka kulakiçi almak durumunda kalacaksınız. zaten şimdi güzel ses arayışına düşmüşsünüz belli ki, ve bu da devam edecek. ve o aşamada kulakiçi kulaklık almak zorunda kalacaksınız:) ama siz bilirisiniz tabi. bana göre gönderdiğiniz modeller arasında pek bir fark yok. ama mx 365 dinledim daha önce, fena değildir. mx 375 belki daha iyi olabilir ama diğerlerini almayın.


  • anil  (20.09.15 17:59:06) 
Kulaklik icin bakılması gereken en onemli ozellik kac hz ile khz aralıgı ses verebildiğidir, bu aralık ne kadar geniş olursa o kadar kaliteli ses alabilirsiniz. kaliteli ses demek senin yüksekligi değil genis frekans araligidir. bunun yanında kac ohm oldugu onemli bir konu eger telefona baglayacak iseniz 16-32 kullanabilirsiniz üzeri genelde bir kulaklık amfisi ile kullanılır. yukarıda ornek verdiğiniz kulaklıklar bence çop olarak nitelendirilebilecek bir kulaklık, günümüzde referans veya studyo kulaklıgı olarak adlandırılan kulaklıklar 15hz-35 khz ve üzeri sesleri verebilmekte eger gercekten kaliteli bir kulaklık istiyorsanız shure, akg gibi markaları inceleyin.


  • mehmet lutfi  (21.09.15 08:45:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.