[]

kredi kartı bilgilerim çalınmış, yapılan usulsüz harcamalar ne olacak?

Arkadaşlar bugün sabah markete gittiğimde kasada "yetersiz bakiye" ibaresiyle karşılaşınca şok geçirdim.

eve gelince hemen bankayı aradım.

sabah erken saatlerden itibaren, "ONESIGHT" isimli bir firma tarafından, kart limitim bitirilene kadar yüzlerce dolar çekim yapılmış.

ben bankayı arayınca bu usulsüz harcamaların hemen iptal edileceğini düşünmüştüm ama sadece kartı iptal ettiler ve size yollayacağımız "harcama itiraz formu"nu doldurarak faks çekin dediler.

bu ne anlama geliyor? bu harcamaların hemen iptal edilmesi gerekmiyor muydu? harcama itiraz formu ile yapacağım itirazın kabul edilmeme ihtimali mi var?

ya zaten öğrenci adamız, şu an şok geçiriyorum resmen. bu harcamaları umarım benim üstüme yıkılmaz.

bir de anlamadığım nokta bu şerefsizler benim bilgilerimi nasıl ele geçirmişler.

 
arkadaşlar şöyle de bir ayrıntı var:

yüzlerce dolar ONENIGHT isimli firma tarafından çekilmiş. ayrıca bir de SABANCI ÜNİVERSİTESİ tarafından 2 lira çekilmiş görünüyor. bu ne anlama geliyor?
  • yokumbenburda  (20.09.15 11:19:22 ~ 11:20:02) 
benzeri arkadaşımın başına geldi banka arkadaşı aradı şüpheli işlemler yapılıyor bilginiz dahilinde mi dediler yok deyince o anda yapılan bi sürü işlemi iptal ettiler.

3 saniyede 3 defa kontör çekilmiş sonra yüksek miktarlarda alışveriş yapılmış 2.3. defada banka arkadaşı aradı.

8bin tl çekim yapılmış 6 bini iptal ettiler 2 bin için itiraz etti sonuç ne oldu bilmiyorum.
  • basond  (20.09.15 11:23:56) 
Benimde başıma geldi, formu doldurup gönderiyorsun banka kredi karti kesim tarihine kadar oyalıyor, cekilen paraları yatırmak zorunda kalıyorsun arkasından banka seni haklı buluyor ve sana cekilen tutar kadar bonus yatırıyor para iadesi olmuyor. hangi banka ile çalışıyorsun bilmiyorum ama garanti bankasında benim başıma aynen bu aşamalar geldi. tabi bu süre zarfı boyunca yaşadığın sinir harbide cabası...


  • mehmet lutfi  (20.09.15 11:31:28) 
@mehmet lutfi;

hocam ne diyorsun gözünü seveyim? bu söylediklerin gerçek mi?
  • yokumbenburda  (20.09.15 11:38:07) 
iş bankası ile çalışıyorum bu arada.


  • yokumbenburda  (20.09.15 11:38:34) 
geçen gün iş bankası kredi kartı aldım. maddede sözleşmede şüpheli işlemlerin 24 saat içinde bildirdiklerinizden sorumlu olmadığınızı, 24 saatten sonra ise sadece 150 tl'sinden sorumlu olacağınızı yazıyordu.

yaptığınız şeyin adı chargeback, süreç biraz uzun sürebilir ama eninde sonunda geri verirler parayı.
  • passion rules the game  (20.09.15 11:43:23 ~ 11:44:20) 
benim başıma gelmişti, 2 taksitli 200tl çekebilmişlerdi sonra ben farketmiş kartı kapattırmıştım. yine iş bankasıydı. harcama itiraz formunu doldurdum ve şubeye fakslattım genel merkeze göndermeleri için. ilk hesap özetine yetişmedi o yüzden parayı yatırdım ama sonraki ay artı bakiye olarak yatırdılar. iş bankası bonus yatırmıyor, parayı geri veriyor. sadece biraz uzun sürüyor. 25-30 gün sürebiliyor.

bu arada tamamını geri yatırdılar. yani hiçbir kısmını ödemedim.
  • prodeq  (20.09.15 12:55:20 ~ 12:55:52) 
Benim de buna benzer birşey oldu. Booking.com aracılığı ile 2000 TL civarında bir ücret çekildi kredi kartımdan usulsüz olarak. Bankaya itiraz ettim. O işin prosedürü biraz uzun, 6 aya kadar uzayabilir dediler, 6 ay sürdü benim de. İlk aşamada finansal sorumluluk sende oluyor, kart ekstreni ödüyorsun. Eğer itirazın kabul edilirse kartına artı bakiye olarak gerekli tutarı yatırıyorlar.

Sana tavsiyem; Onesight firması neyse artık hemen iletişime geç, kartımdan bu kadar miktar çekmişsiniz, bu benim bilgim dışında, iade etmezseniz hukuki haklarımı kullanacağım de, gelen cevaba göre hareket et. Sabancı Üniversitesi ise 2 TL çektiyse muhtemelen provizyondur, sonra daha fazlasını çekeceklerdir. Bu durumu da üniversite ile konuş, en kestirme yol bu.

Harcama itirazının reddedilmesi durumu olabilir ancak senin belli ki kart bilgilerin çalınmış. İade edeceklerdir.
  • Lethe  (20.09.15 14:03:24) 
seneler önce yurtdışında iş bankası kredi kartım çalınmıştı. fark edince hemen iptal ettirdim, ama bayağı bir harcama yapmışlar. benim bilgim dahilinde olmayan harcamaların tamamı iade edildi. 24 saat içinde iptal ettirdiysen sanırım tamamını iade ederler.


  • gezgin rocker  (20.09.15 18:08:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.