[]

koltuğa işeyen kedi

11 yaşında dişi ankara kedisi, sahibinden ayrıldı son 1 aydır biz bakıyoruz. kumu ve mamaları aynı markalarla devam ediyor. kakasını kumuna yapıyor kumunu düzenli olarak temizliyoruz fakat çişini salondaki koltuklarda hallediyor. koltukların hepsini elden geçirdi..kediyle ilgileniyoruz oynuyoruz sorun nedir çözemedik. koltuğun üzerine bez serdik ısrarla aynı koltuğa yapıyor. az önce koşarak gergin bir şekilde salona girdi gözümün önünde gitti işedi kızmama rağmen işemeye devam etti ancak üzerine yürüyünce kaçtı. koltuğa işemeden önce tüyleri kabarmış ve gergin oluyor. önceki evindede benzer şekilde işiyormuş. nedir bunun çözümü?




 
kumunu değiştirmeyi deneyin. yerini de değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

kediye kızdığınızı kedi anlamayacaktır. aksine siz inatlaştıkça o daha çok inatlaşır.

veterinere kontrole götürün isterseniz belki bir sorunu vardır. hem veteriner de fikir verebilir.
  • gamaflex  (19.09.15 22:24:38) 
Gözünüze baka baka yapıyorsa size kızmış demektir benimki de dolabıma işiyor aylardır, vazgeçmiyor...


  • yahveyire  (19.09.15 22:34:09) 
ya arkadaş nasıl tahammül ediyorsunuz anlamıyorum kedi benim dolaba işese sinir krizi geçiririm nasıl sabırlı peygamber gibi insanlarsınız lan siz


  • eksimeksi  (19.09.15 23:34:58) 
kediler genelde kendilerini guvende hissetmedikleri zaman kendince diger kedilere "uzak durun lan buralar benim bolgem" mesaji vermek icin saga sola iserler.. kedinin kendini guvensiz hissetmesine neden olabilecek birseyler var mi?


  • wagner love  (19.09.15 23:40:00) 
İşerken miyavlıyo mu? Kedimin idrar yollarında sıkıntı olduğu zamanlar kumu yerine yatağa, halıya, dolaba falan işiyodu. Umarım böyle bir sorun değildir ama aklınızda olsun işerken miyavlıyosa zorlanıyosa veterinere götürün derim.


  • legolasin son oku  (19.09.15 23:50:34) 
kedinin bir hastalığı olabilir. sağlıklı ve bunu yapıyorsa bölge işaretleme için yapıyordur. bunun çözümü olarak bir yerde kediye odada yüksekte yatabileceği bir alan sağlamak olduğunu okumuştum. evde geçici kalan sokak kedisiyle benzer sorunu yaşamıştım. onun derdi dışarı çıkmasına izin vermememdi. yani maması, suyu, kumu vs aynı olsa da hayatında değişen başka alışkanlıkları varsa ondan ypıyor olabilir. bir de kumu sadece kendisine ait olsun isteyen, umumi kum sevmeyen kediler var. başka kedi varsa ayrı kum deneyin.


  • madarch  (20.09.15 09:58:08) 
@legolasın son oku hayır miyavlamıyor. Koltuk dışında başka eşyalara işemedi.

@wagner love sanmıyorum güvensiz bir durum yok. Başka hayvan beslemiyoruz.
  • tirt star  (20.09.15 15:16:17) 
kokuyu alıyodur tekrar yapıyordur koltuklara. bizimki de devamlı oraya buraya işedi. korktuğunda, kızdığında ve güvensiz hissettiğinde yapıyor. en son veterinere götürdüğümüzde dönünce yaptı.


  • sayns  (20.09.15 15:55:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.