[]

İnşaat yapılamayan arsa!

İyi günler arkadaşlar;

şimdi elimizde bir adet 90 m2 arsamız var. Bu arsaya inşaat yapmak istedik. Ancak tapuda "yanındaki arsayla birleşirse inşaat yapılabilir" ibaresi var. Yani 6. ve 7. parsel birleşirse imar çıkabiliyor. 7. parsel de 90 m2 filan; ancak üzerinden yol geçmiş ve 40m2'si yola gidiyor. Dolayısıyla 7. parselden işimize yarayan 50 m2 filan var.

Ancak ve ancak 7. parselin sahibi hakkında hiçbir bilgimiz yok? Dolayısıyla elimizdeki arsa sadece domates ekmeye yarayabiliyor şu anda.

Bu arsa sahibini nereden bulabiliriz ya da nasıl bizim arsaya inşaat yapabiliriz?

 
Benzeri durumda bizimde arsamız var. Arsanın bağlı olduğu belediyeye gidip o vatandaşın sadece ismini alabiliyorsun. Ancak eğer mahkemeye verme durumun olursa avukatın adamın bilgilerine mahkeme aracılığıyla erişebiliyor.


  • roadrunner_merlin  (02.10.09 17:03:53) 
tapu kadastrodan bir tanıdık ayarlayın ya da orda tanıdığı olan inşaatçı, emlakçı vs.. birini bulun. emlakçı, inşaatçı dememin sebebi genelde işleri çok düşer ve ordaki herkesi tanırlar. kişinin adını soyadını tc kimlik nosunu alın. bu çok zor aslında nazınızı ya da paranızı geçireceksiniz. hemen adres bulabilmek için ise nüfustan bir adam bulun. malum merkezi adres kayıt sistemimiz var. artık tanıdık, naz, para ne olursa sistemde kayıtlı adres bulabilirsiniz. şu da olabilir tüm gsm ve telekomdan bu isme ve tc kimlik nosuna kayıtlı telefon isteyebilirsiniz.

sahibi tek kişi ve yaşıyor olsun eğer çok mirasçılı bir yer ise ölme eşeğim ölme. hepsini satış için ikna etmek başlı başına derttir. satmaya niyeti olan olacaktır, olmayan olacaktır. başka şehirler de belki de ülke de yaşayan olacaktır.

şansınız yaver gitsin. yeri aldıktan sonra inşaat ile uğraşmak çelik gibi sinir sahibi yapacaktır sizi. başıma geldi ordan biliyorum.

(bu yöntemi uyguladım ve çoğu işi tanıdık vasıtasıyla çözdüm ve beş mirasçıyı iki yılda ikna edebildim. bir tavsiyem de mirasçılarla, satıcıyla uğraşacak olursanız ne olursa olsun öyle acil, çok paralı alıcı gibi görünmeyin 50m2 yere 500m2 parası çekecek kadar utanmaz olabilirler. )
  • phonex  (03.10.09 01:37:23) 
muhtara sormayı denediniz mi?

cevap üzerine; muhtarın bilgisi olabilir. adamın bilgilerini vermese bile haber yollayabilir. bence denemekte yarar var...
  • lazor  (03.10.09 04:03:45 ~ 18:08:28) 
@roadrunner_merlin ve phonex teşekkür ederim.

@Lazor, muhtara sormayı denemedim ama oradan bir şey çıkacağını sanmıyorum.
  • ataturkiye  (03.10.09 10:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.