[]

Ingilizce ya da baska dilde ozel ders verenler

Nasil yapiyorlar? Yani dil biliyorlar ama öğretmeyi nereden ogreniyorlar, hepsi ogretmeyi de mi biliyor ayni zamanda? Yalnizca elementary seviyede olanlara mi ogretiyorlar ya da?
Bu isi yapaniniz vardir, nasil yapiyorsunuz, bir kitaptaki program uzerinden mi gidiyorsunuz mesela?



 
Selam biraz önce yazıyordum ios 9 indirirken gümbürtüye gitti silindi.

Ben bu işi uzun süre yaptım. Hala da yapıyorum denk geldikçe. Okuduğum bölüm başka bir dilde olsa da ingilizceme güveniyordum. Uzun yıllar boyunca değişik dillerde (almanca, fransızca, ingilizce, ispanyolca, osmanlı türkçesi) değişik seviyelere geldiğimden işin nasıl yürüdüğünü biliyordum. İşi düzgün götürdüm zevk de aldım. Tavsiye edildim, yeni öğrenciler buldum. Bir de liselilere fransızca, yurtdışında fransızlara türkçe dersleri de verdim. Hep de devamlılık sağladım. Gerilmeden rahatça atılabiliyorum yani :)

İşlerin nasıl yürüdüğünü özümsedikten sonra öğrencinin seviyesini tespit etmek, mfredat ayarlamak, ödev vermek, tekrar yapmak, eksikleri belirlemek ve gidermek kolaylaşıyor. İnternet bu iş üzerine basılmış kitaplarla ve cd'leriyle dolu. Kitaptan konuları takip etmek sesleri de telefondan dinlemek hem öğrenci için hem hoca için en güzeli ve rahatı. Gramer için ekstra test ve kaynak da bulunca tadından yenmiyor. Öğrenci ne yapmak istiyorsa ona göre gidiyorum. Konuşma yazma okuma dinleme ona göre dengeleniyor. Konu hakkında eksik hissedersen kitabı açıp konuyu gözden geçirir püf noktaları öğrenirsin. öğretmen kitabını açıp dersi anlatırken nasıl daha verimli olabileceğini görebilirsin. Öğrenci de bunları farkeder artı puan olarak döner.

Dersi veren kendi bildiği seviyeye kadar çıkar. Müfredatla her şey kolay zaten. Ben ne ingilizce hocaları gördüm ingilizceden haberi yok. Yani her ingilizce hocası da öyle hatasız native misali yüksek seviye, tematik ingilizce bilmiyor. Okulda da ing değil nasıl öğretiliri öğreniyorlar.


Yalnız şöyle bir şey var. Bu bir sınır. Ben öğretmenlik eğitmi almadığımdan kendimi öğretmen saymıyorum. Özellikle çocuklarla ve gençlerle çalışmaktan kaçınıyorum çünkü biraz kendileriyle de velileriyle de düzgün iletişim kurmak zor oluyor. Bunun eğitimini galiba eğitm fakülteleri veriyor. Ben elden geldiğince yetişkinleri tercih ediyorum çünkü parayı onlar verdiklerinden ne istediklerini biliyorlar.
  • mistreated  (18.09.15 21:45:45) 
Bir de okuduğun her şeyi grameriyle beraber eksiksiz anlayabilecek ve çözümleyebilecek seviyeye vardığında artık üst seviye alt seviye türü nitelemeler çok manasız kalıyor. Okuyorsun, öğreniyorsun, öğretiyorsun. Ama çok detay var ingilizcede. Advanced gramer kitapları çok ayrı bir dünya, bin türlü püf noktası var.


  • mistreated  (18.09.15 21:58:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.