[]

Erasmus için vize aldım ama sorularım var

Almanya'ya Erasmus öğrencisi olarak gideceğim. Pasaport az önce elime geçti ama anlamadığım birkaç nokta var.

Ben Almanya'dan Şubat'ın 5'i gibi döneceğim ama bana verilen vize 29 Aralık'ta sona eriyor. Standart vize süresi, halbuki ben ulusal vizeye başvurdum. Almanya'ya varınca mı halledeceğim bunu, nasıl olacak?

Bir de vizede geçerli olan yerler kısmında sadece "Almanya" yazıyor. Önceki Alman vizelerimde "Schengen" yazıyordu. Şimdi ben bu vize ile diğer schengen ülkelerini gezemeyecek miyim?

Tecrübesi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse sevinirim.

Teşekkürler.

[Konsolosluk telefona cevap vermiyor. Cuma günü mesai erken bitiyor bildiğim kadarıyla]

 
muhtemelen entry visa dir elindeki. Almanya ya gidince oturma izni alman gerekicek. Onunla istedigin her yere gidebilirsin.


  • uctumdageldim  (18.09.15 13:16:58) 
almanya schengen uygulamasını askıya aldı.


  • uuth  (18.09.15 13:20:19) 
okula gittiğinde sana o şehrin yabancılar dairesi'nin (auslanderbehörde) bilgilerini verirler. telefon ya da mail ile randevu alacaksın. onlar da sana belgeleri verdiğinde oturum kartını verecekler. oturum kartı çipli bir kart ve ücreti 120 euro aklında bulunsun. öğrenci ve erasmuslu olman bir şey değiştirmez, ödeyeceksin.

geçerli olan yerin almanya olması normal çünkü turistik vize değil. zaten avrupa içinde schengen vizesini sana kimse sormuyor. oturum kartını aldıktan sonra gerekli durumlarda onu göstereceksin. Almanya'da oturumun olması avrupa'da gezmen için yeterli.
  • abukkraker  (18.09.15 14:26:52) 
Geçtiğimiz dönem almanyada erasmus yaptım. Şu anda mobilim ve meşgulüm ama bana bir mesaj atarsan müsait olduğumda unutmayıp sana birkaç açıklama yapabilirim.
Biraz eski soruları kurcalarsan bu vize hakkında verilmiş cevaplar var, ordan da bir sonuç çıkarabilirsin.

  • okuyamıyom ben ya  (18.09.15 15:19:23) 
haci geldiginde once belediyeye gidicen ben geldim dicen sana bir belge verecekler, bu belge ile banka hesabi vs actirabiliyorsun falan onemli bi belge. neyse bu belge ile tam adini bilmedigim bi yere gidiyorsun, yabancilar dairesi gibi bi yer. orada iki secenek var aslinda birincisi arkadasin dedigi gibi 120eur'luk oturum kartli bir belge, bir digeri ise 20eur'luk bir belge.
oturum karti 1-2 hafta icinde sana gonderilirken bu diger belge aninda basiliyor, pasaportunun arasina ilistiriyorsun duruyor oyle.
isimlerini ogrenebilirim dedigim gibi belgeleri duruyor hala sonucta.
  • jedilance  (19.09.15 01:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.