[]

laptopa ssd takmak?

Arkadaşlar 2 aylık bir laptopum var,ben buna SSD taktırmak istiyorum.

Kendin tak demeyin güvenemiyorum.

Bir bilgisayarcıya götürsem sakat bir şey olur mu ve kaç para tutar sizce?

teşekkürler.

 
bence youtubedan izleyip kendin tak :D . ana kapağı açıcak. hdd ya da dvd-rom hangisini istemiyorsan onu çıkaracak. ssd takıcak. 3 5 dkda bitirir sanırım. para bile almaması lazım ama adamın insiyatifine kalmış.


  • glamdr1ng  (18.09.15 00:00:11) 
2 aylık laptopuna ssd takarsan garantisi yanar. servisi ara sor bazı markalarda servis taktığında garanti devam ediyor. her markada yok ama galiba.


  • loser blueser  (18.09.15 00:13:18) 
Şerefsizler hiçbir işlem yapmasalar bile sırf aç-kapat için bile 50 lira alıyorlar. Milyon tane nasıl yapılır videosu var, aç birini kendin yap. En kötü servise götür onlara danış.


  • kadirgali huseyin olmayan adam  (18.09.15 00:16:31) 
ben de hiç güvenemiyordum kendime ama, pcyi açmana bile gerek yok. yani açmana gerek yok derken, alt tarafta hdd'nin olduğu ufak bir kapakçık var, bakınca göreceksin 4 vidayı söküp hddyi çıkarıp hemen yerine takacaksın, çok kolay, bir soket var ona geçiriyorsun. sadece hddyle muhattap oluyorsun yani anakart sökme takma falan gerekmiyor. vidaları bir sök göreceksin, gözün yemez diyorsan hala geri takarsın.
iş bu entry hdd'nin yanına ekstra ssd takmayacağını varsayarak yazıldı. hdd dursun yanına ssd koyacağım diyorsan o başka.

  • anil  (18.09.15 00:33:00) 
@anil guzel aciklamis aslinda. acmak gerekirse soyle:
anlasildigi uzere su anda HDD var.
SSD'ye gecmek icin 2 yol mevcut.
1- HDD'yi cikarip yerine SSD takiyorsun.
2- DVD surucuyu cikariyorsun, yerine hdd takiyorsun, HDD'de de bulunmaya devam ediyor ama dvd surucuden feragat ediyorsun. ssd'yi de hdd'nin yerine bagliyorsun.

1. secenek icin bilgisyaarin tamamini sokmeye gerek yok.
altini cevir, vidalarin yanlarina dogru bak hangisi hdd'yi ortaya cikaran bolumu aciyorsa onlari sok, hdd'yi cikart soketten, ssd'yi tak. -tabi her laptop ayni olacak diye bisey yok, buyuk cogunlugunda boyle kolayca ulasilabiliyor hdd'ye. eger goremezsen burada sor marka modelle ona gore resimlerine bakip soylenir.

2. secenek de kolay, onda da tamamini acmak gerekmeyebilir, hic yapmadim ondan bilmiyorum. buraya hdd'yi dvd surucu kismindan baglamak icin hdd kutusu denilen seye ihtiyac var o hem baglantiyi sagliyor hem de boyutlarin tam oturmasini sagliyor.
  • jedilance  (18.09.15 01:11:45) 
yav garanti diyoruz hala nasıl yapılacağını anlatıyorsunuz

garantisi yanacak adamın. yok yemişim garantiyi diyorsan al ssd'yi al laptopu getir bana takarım hacı, elime mi yapışacak.
  • loser blueser  (18.09.15 02:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.