[]

Kedilerden midesi bulanan

.. kim var?

(Hayvansever olup hayvan sevmeyen kişileri linç etme girişimcileri için herhangi bir soru yok burda, susabilirler.)


 
Hayvanlari sevmeyebilirsin. Ben de seni sevmiyorum ornegin. Onemli olan hicbir canlinin yasam hakkina karismaman.


  • Traveller  (18.09.15 00:13:13) 
Kedi gördüğünde mi miden bulanıyor? Kusacak gibi mi, zehirlenmiş gibi mi oluyorsun? Biraz açıklasana. Linç etmeyeceğim. Madem troll değilsin durumun ciddiyetini izah et.


  • whimsical  (18.09.15 00:20:39) 
offfff, yine başlamışlar linç etmeye.

sevip sevmemekle, merhametle, canlıya saygıyla ilgisi yok, yalnız değilsiniz.

etrafımda gayet "insan" olan, "başkasının yaşam hakkına saygı gösteren" ama yine de hayvanların yaşam alanı ile insanların yaşam alanlarının farklı olması gerektiğini düşünen bir sürü insan var.

senin kedinin yaladığı, dilini soktuğu yiyeceklerden miden bulanmıyor diye ali'ninkinin de bulanmayacağı anlamına gelmez. köpeğinin su içtiği kapta salata yapıyorsun diye ayşe'nin bunu normal karşılaması veya aynı davranışı göstermesi gerekmez. linç etmeyin hemen adamı.


ekleme: bir de neyin mide bulandırıcı, neyin mide bulandırmayan bir şey olduğuna kim karar veriyor? kaplumbağa besleyenler için kaplumbağalar çok sevimli iken benim midemi bulandırıyor örneğin.

ama ben kedi besliyorum, seviyorum diye herkesin de "aman ben de çok severim, çok sevimliler" demesini beklemiyorum. bu sevmeyiş, onların canlarına kasteteden bir davranışa dönüşmediği sürece kimseyi ilgilendirmez.
  • m e b  (18.09.15 00:29:25 ~ 00:33:52) 
köpeğin su içtiği kapta salata yapan yoktur herhalde


  • pembegurba  (18.09.15 00:37:02) 
@pembegurba: var; bizim eski ev sahibi. kadın köpeğiyle dışarıdan geldi, evde oturma odasında sağda solda gezmesine göz yumdu. sonra da "bir kovanız varsa ondan su getirir misin köpeğime?" dedi. ben de olmadığını söyleyince "derin bir kap filan getir bari. yıkayıp yeniden kullanırsın" dedi ve salata yaptığım büyük kasede su içirdi.


  • m e b  (18.09.15 00:43:02) 
herhangi bir kedi tarafindan sevilmemis olmakla ilgili olarak, birileri, var...


  • e haliyle  (18.09.15 00:49:09) 
kimin ne soracağına hatta hangi hayvana nasıl duygular beslemesi gerektiğine yine karışanlar olmuş. fazlasıyla samimiyetsiz ve ironik.

midesi bulanabilir, sevmeyebilir bundan size ne? sen seviyorsun diye herkes sevmek zorunda değil.

kedilerden hoşlanmam ama midem bulanmıyor.

sevmiyorum dedim ya beni de linç edin, duyarlılık skilliniz artsın hadi.
  • rheia  (18.09.15 00:51:40) 
ben sevmiom arkadaş ne anlarlar bilmiyorum, daha bugün duyuruda okudum 1 kedisi varmış yalnız hissediyo olabileceğini düşünüp yanına 1 kedi daha almış, ama ilk kedinin bunu dışladığını iddia ediyor.

dedim he amk amerikan dizisine çevirdiler iyice. 5-6 kedi beslemek nedir yahu yemek yesin zıbarsın 2 okşa da işiniz mi yok kardeşim ya
  • sometimes the weak become the strong  (18.09.15 00:58:16) 
@m e b:


kedinin köpeğin yaşam alanına girip içine sıçtıktan, dünyanın toprağına fiyat biçip içindeki canlılarla kendince birbirine falan satıp içine zift asfalt döktükten, havanın suyun madde kompoziyonunu değiştirdikten sonra....


insanoğlu,

yaşam alanlarının farklı olması gerektiğinden mi bahsediyor, anlayamadım?


o zaman bozmak istemem de açıklayayım bari:

sizin insanlığınızın başladığı yerde bizim gibilerin insanlığı bitiyor. başka dalga boyutlarında salınım yapıyoruz herhalde ki kurtz'ün "the horror!"ından sonra "oh the nerve, the nerve!" diye haykırmak istemek de varmış.

son olarak; o aşamayı çoktan geçtiniz. eğer yaşam alanları umrunuzda olsaydı, önce bu alanları yok edenlere sesinizi çıkarırdınız. bir yapana değil yaptırana bakacaksın, mevzuunun daha sonuna geldik.

(bkz: höh)
  • godoşu beklerken  (18.09.15 00:59:58 ~ 01:13:35) 
@godoşu beklerken:
(bkz: faşizm konuşma yasağı değil söyleme mecburiyetidir)
yahu, normalde faşizanlığın bıçağını bilemeyim diyorum ama illa bilettireceksiniz. ben de kedi seviyorum, korumasız, annesiz bir kedi gördüğümde kendim besliyorum. yolda beslemeyeceğim bir yerde kedi görünce günüm mahvoluyor üzüntümden. "kediler de çok oldu canıııııım, gitseler ya yaşam alanlarımızdan.s.s.s" diyen yok. ama "yaşam alanlarınn ayrı olmasını düşünen insanlar"dan kastımın aynı tabaktan yemek yemeye kadar varan içli dışlı yaşamı normal bulmayan kişiler olduğunu görmemek veya başka anlama çekmek çok tuhaf doğrusu.

"onların yaşam alanlarını bizler berbat ettik" diyerek hem katılıyorum, hem de yapacak bir şeyin olmadığını düşünüyorum. eğer siz düşünüyorsanız ailenizle birlikte evinizi satın, bölgenizi bağa bahçeye çevirin. hatta işinize/okulunuza/evinize bisikletle gidin. böylelikle her canlının doğasına en az şekilde zarar verirsiniz.
  • m e b  (18.09.15 01:18:40) 
Almanya'da yaşayan müslümanlar, ülkenin geleneksel festivali Oktoberfest'in iptali için kampanya başlatmış:

www.mynet.com


..

Şimdi ben bu duyuruda midesi bulanmayanların cevabına gerek duymadığımı belirttim mi başta? Evet. Sen yine de sivrildin mi ordan? Evet. Aferin.

Kedilerden midemin bulandığını söyledim mi? Hayır.

Sen kafana göre çıkarım yaptın mı? Evet. Harikasın.

Çıkarımın doğruysa bile;
-sanane benim kedilere olan duygumdan? ben sana "nasıl öpüp yatağına alıyorsun, iğrençsin." diyor muyum?
-midemin bulanmasının yaşama hakkına saygıyla falan ne alakası var?
-mide bulantısı hissini "tuhaf kafalar"la açıklamak nedir? biri his, biri kafa?
-sorduğum soruya müdahale etme hakkı nasıl doğuverdi birden? soruya doğru düzgün cevap alabilseydim ikinci bir soru soracaktım, amaç "el kaldırsın" deyip oturmak değil, ufak çaplı bir araştırmaydı.
-buna bile hoşgörüsüzsen, travmatik nedenleri olan nice farklı - uçuk davranışlara nasıl yaklaşırsın acaba?


Kendin gibi olmayana bu kadar cephe alırken, toplumun özgürlükçü olmamasından, müdahaleci, hoşgörüden uzak, dedikoducu, yobaz, özel hayata saygısız olmasından her ortamda yakınıyorsundur eminim.


Tebrik ederim, hepiniz birbirinizden bilinçli ve mantıklı kişilersiniz, ben de trollüm evet.
  • innatedesire  (18.09.15 01:22:03) 
bu duyuru kedi için değilde hamamböceği için açılmış olsaydı kimsenin sesi çıkmazdı. ne trollük olurdu ne de başka bir şey ama konu kedi olunca herkesin duyar kasası tuttu. ben kedileri köpekleri, kısaca hayvanları çok severim. hiçbirinden miğdem bulanmaz ve elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışırım. evimde 3 kedi 2 köpek var. köpeklerden biri hasta diye bende. normalde sayı 3 kedi 1 köpek. ancak arkadaşın durumunu anlayabiliyorum ve bana trollük gibi gelmiyor. çeşit çeşit insan var. bende mesela pamuk şekerden iğrenirim. gördüğüm zaman miğdem kalkar, bakamam. ciddiyim savunmak için boş beleş sallamıyorum. ufaktan beri böyle. pamuk şeker dersin, nasıl bulanacak dersin ama bulanıyor işte. yakın zamana kadar düşüncesi bile bulandırıyordu da biraz azaldı gibi. ben yarın pamuk şekerden benim kadar miğdesi bulanan var mı merak edip duyuru açarım. durumumun genel mi yoksa sadece bende mi olduğunu anlarım. bu arkadaşta aynısını yapmış. kediler miğdesini bulandırıyormuş, olabilir. gelmiş soruyor. kaldı ki belirtmişte art niyetinin olmadığını.
bana göre burada bu arkadaşı trollükle suçlayıp linç etmeye çalışanlar trollük yapıyor. amaçları o olmasa bile yazdıklarının gereksizliği trollerin amacına hizmet ediyor.

not: ayrıca; başta hamamböcekleri olmak üzere bütün böcekler keyfimi kaçırır. onların yaşam alanımda bulunması miğdemi bulandırır ancak zorunda olmadıkça hiçbirini öldürmem. yani hem miğdem bulanır ancak aynı zamanda yaşam haklarına da saygı gösteririm. planlı bir şekilde sadece 2 çiyan ve 1 akrep öldürdüm. çiyanlardan biri odamda diğeri salondan çıktı. akrep ise koridorda dolaşıyordu. kendi sağlığım için ölmeleri gerekiyordu. ancak farklı bir şekilde zarar vermeden uzağa götürebilme şansım olsaydı yapardım. ancak onu tutmaya çalışırken beni sokma ihtimalleri çok büyüktü.
  • air  (18.09.15 01:33:32 ~ 01:39:07) 
@m e b: ya çok afedersiniz de bu berbat demagojiyi gidin 5 yaşındaki bir velede yapın, ne olduğunu anlayamadan ağlamaya başlasın da kendinizi muzaffer hissedin, oldu mu?

siz sokakta yürürken yediği kabın ayrı gitmediğini ima ettiğiniz hayvan sahiplerinin evlerine periskopla falan mı bakıyorsunuz? hayvanlardan midenizin genelleme yapacak kadar bulanmasına o fırsatı nasıl buldunuz?

burada okuyanın "yaşam alanı"ndan anlayacağı şey, vurgulayarak söylüyorum "ÖZEL" değil, "GENEL" yaşam alanı. o nedenle münferit durumlara ilişkin gözlemler geçersiz olur.

özel yaşam alanında mide bulandıracak şey yapan insan da gırla bu arada. bana ne, size ne?


ayrıca yaptığınız muhabbetin en kokmuş kısmına geleyim:


bu boktan sistemi ben kurmadım ama değiştiremesem de eleştirimi yaptım, oylarımı doğru bulduğum insanlara da atıyorum. buna sistemsel bir çözüm gelmeden kendi evimi -ki istesem de yapamam zaten apartman denen şey ortak bir alan, herkesin kabul etmesi gerekirdi- bağa falan çeviremem.

ben herkesin bencilce pis bir domuz gibi yaşadığı dünyada sayısını bilmediğim kedi ve öpeği kurtarmaya değil, yapabildiğimi yapmaya çalışıyorum. kaldı ki yorumum insanların hayvanları sevmeleriyle alakalı olmayıp "yaşam alanı"na referans yapan bir yorumdu.

bununla ilgili hiçbir hükmünüz olamaz. konuşurken haddinizi bileceksiniz.

kişilerin genellemeleri* üzerinden ilerleyen eleştirileri bireylere odaklamaya çalışmak tarzı acz emaresi manevralarla gün geçirirsiniz de lafınız anca sizi ırgalar.

düzen kötü olduğunda çözümün hiçbir aşamasına katılmadan semere yemek istemekte beis görmeyen iki yüzlü "her koyun kendi bacağından asılır"cılara bilmukabele demekten başka yol kalmıyor çünkü o zaman.


yazı yazma ve düşünce belirtme özgürlüğü sadece sizin tasarrufunuzda değil. kendinizi anlatmaya mecbur değilsiniz; sizi zorlamadım. bunları kaldıramıyorsanız gidin kendi forumunuzu falan kurun. konuşma hakkını kullandıktan sonra konuşmaktan muzdarip olmak sizin probleminiz, kullanmayıverirsiniz biter. burada işim bitti.
  • godoşu beklerken  (18.09.15 01:55:17 ~ 02:11:31) 
genelde akpliler ve sempatizanlarında görülüyor bunlar insanda sevmez çoçukda kadınada düşmandır ağacada kin kusar.


  • mrthany  (18.09.15 10:40:01) 
Midesi bulanmak değil de, genel olarak hayvanlardan pek hoşlanmam. Bazıları uzaktan hoş gelir, bakar geçerim. Ayrıca havyanseverlik kavramına inanmıyorum.


  • harvey  (18.09.15 10:49:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.