[]

30'undan sonra Almanca öğrenilir mi?

Merhaba,

İngilizcesi oldukça iyi düzeyde ve bir Latin dilini de başlangıç düzeyinde bilen biri için konuşacak olursak 30'undan sonra Almanca öğrenilir mi? Öğrenilirse ne kadar sürede? Bu kişinin lisede Almanca ders almışlığı var lakin neredeyse hiçbir şey anımsamıyor. Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.


 
(Dil) ogrenmenin yasi yoktur. Bir is arkadasim 30 yasindan sonra iki yil kadar Goethe'de Almanca dersi aldi. Arada da Almanya'ya gitti. Simdi bir Alman'la gorusuyor. O da bazen Turkiye'ye geliyor.

Not: Birileri ne gerek var diye yazarsa soyleyeyim. Yabanci dil ogretmeniyim. Dil edinimi dersleri de aldim, dil gelisimi dersleri de aldim. Alanda yuksek lisans da yaptim. Deneyimim de var.

Ergenlik oncesinde dil ogrenmek en yararli olandir. Ergenlik sonrasinda dil ogrenilmez diye bir durum yoktur.
  • Traveller  (17.09.15 21:30:22) 
Tabi yaş ilerledikçe öğrenme hızı azalır, ama öğrenmekten kastınızın ne olduğu önemli. Günde kaç saatinizi ayıracağınıza, yeteneğinize, kursa gidip gitmeyeceğinize, Almanca konuşulan bir ülkede zaman geçirip geçirmeyeceğinize göre değişir ilerleme hızı.

Yeterince isteniyorsa öğrenilmeyecek bir şey yok. İngilizce bilginiz kelime ezberinde çok yardım eder.

Almancasını bilmiyorum ama Michel Thomas'ın mp3lerini tavsiye ederim, fransızca için kullanmıştım almancası da iyidir diye tahmin ediyorum. Onun dışında pimsleur, rosetta stone, dualingo gibi seçenekleri inceleyip hangisi hoşunuza giderse oradan devam edin.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (17.09.15 21:40:49) 
@buhebu, moralimi yerle bir ettin şimdi, yeni bir dil öğrenmeye niyetliyim, yaşım 55.

edit: cevap veriyorum: öğrenir. verdiği emeğe göre süresi değişir.

edit: Ooo şimdi moralim tavan yaptı buhebu, demek ben gibiler varmış, babana saygılar :)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.09.15 22:08:56 ~ 23:07:18) 
ahah çok özür dilerim. 50sinden sonra deseydi de öğrenilir derdim soru absürd diye demiştim ;_;


  • buhebu  (17.09.15 22:21:58 ~ 23:09:55) 
Mark Twain'in gözlemlerini kafaya takmazsan yol alırsın www.dw.com Almanca konuşulan bir ortamda hayatını devam ettirmeyeceksen vaya tüm hayatını bu dile adamayı düşünmüyorsan -ki zannetmiyorum- çok ileri düzey -C2 gibi- falan düşünmüyorsan belli bir süre içerisinde göstereceğin irade ile yol alırsın.


  • candanag  (17.09.15 22:45:05 ~ 22:45:36) 
şaka yapıyorsun herhalde.

ingilizce'yi erken yaşta ögrenmiştim ancak 33 yaşımda Boşnakça, 36 yaşımda da ispanyolca'yı ileri seviyede öğrendim. şimdide almanca öğrenmek istiyorum,

eğer kendine en uygun yolu bulabilirsen ve de biraz yatkınsan hiç tereddüt etme derim.
  • internet polisi  (20.09.15 01:53:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.