[]

Yabancı plaka araba kullanmanın prosedürü nedir?

Yaz, kış sürekli gördüğüm arabalar var. D, F plaka. Bu arabaları kullanmak için ne gerekiyor; Yeşil kart, pasaport, vatandaşlık, yurtdışına giriş çıkış sıklığı, vergi vb.?

Araba satış sitelerinde de çok sık oluyor, yabancıdan yabancıya şeklinde. Eğer değerse Yunanistan, Almanya vb. ülkelerden alınqbilir. Burada düdüklenmek yerine.


 
yabancı olmanız gerekiyor.
araçların 6 ayda bir yurt dışına çıkması gerekiyor. yani diğer bir deyişle çifte vatandaşsanız ucuz bir araba alabilirsiniz ancak yılın sadece 6 ayı türkiye'de kullanabilirsiniz.

  • uuth  (17.09.15 11:40:50) 
Ayrica bu aracin tescili yurt disi olacagi icin arac yurt disindaki bir adrese vergilendirilecek ve sigorta islemi o adres üzerinden yapilacaktir. Bunun icin yurt disinda bir ikamet, veya oturum gerekir.


  • emrahday  (17.09.15 13:13:13) 
İki araba alır 6 ay birini ay 6 ay diğerini kullanırım gibi bir düşünce de aklına gelebilir. Ben araştırdım olmuyor. Unut yani.


  • poseidon1  (17.09.15 14:12:26 ~ 14:12:40) 
Mutlaka bir açığı olmalı. Yapan var biliyorum. Artık işin pjçliğini biliyor ya da emniyette falan bi torpili var ama yapıyor işte nasıl bilmiyorum. Tanısam soracağım.


  • Gucci  (17.09.15 14:37:45) 
bir de vekalet olayı var. araç alınıp tr'de birine vekaleten kullandırılıyor. ama bunda da 6 ay prosedürüne ek olarak başka dalgalar da var. vekalet olayıyla ilgili çok bilgim yok.


  • uuth  (17.09.15 14:39:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.