[]

Mülteciler nasıl bir anda Avrupa'nın sorunu oldu?

Daha önce sanki bütün mülteciler Türkiye'de gibiydi. Avrupadaki mültecilere dair hiçbir haber görmüyordum. Fakat bir anda mülteciler Avrupa'nın da sorunu oldu.

Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan sınırları mültecilerle kaynıyor şu anda. Nasıl bir anda çoğaldı Avrupada'ki mülteciler? Yunanistan ve Bulgaristan kapıları açtı da Türkiye'den mi gittiler? Bu kadar fazla kişi teknelerle bodrum'dan, çeşme'den kaçanlar değildir heralde?


 
büyük kısmı yunanistana gemilerle geçiyor. ayrıca tr-bg sınırında tel olmayan bölgeler var. oradan yaya gidiyorlar.


  • sttc  (17.09.15 00:08:14) 
devlet mültecilerin yunanistan'a geçmesine göz yumuyor. sahil güvenlik geçemeyen olursa onları kurtarıyor. geçenleri görse de ses etmiyor. biz bu kadar uğraştık biraz da onlar uğraşsın diyor. birleşmiş milletler ve avrupa ülkeleri mülteci sorunu ile yüzleşmeden bir aksiyon alacağı yoktu zaten.


  • tetriste cubuk bekleyen adam  (17.09.15 00:32:26) 
Ulkede savas varsa multeciyi ulkesine geri yollayamiyorsun. Ben bu kisilerin Avrupa'ya gitmelerini gercekten cok istiyorum. Turkiye'de perisan durumda bircogu.

Ustelik Avrupa yillarca ucuz is gucu dolayisiyla bu kisileri somuruyor. Artik odesme zamani gelmis olmali. Odesme derken savas degil de zenginlikleri paylasma anlaminda.
  • Traveller  (17.09.15 01:29:30) 
avrupada devamlı mülteciler vardı da burada haber olmuyordu. her sene birkaç yüz bin kişi italya, ispanya, yunanistan üzerinden avrupaya kapağı atma çabasındaydı. her sene batan gemi haberi olurdu. yunanistan, bulgaristan devamlı türkiye'ye sınırını kontrol et dediler. yunanistan bıktı duvar ördü hatta hahahahahaha :D bunlar hep önceki senelerde olan olaylar ama dikkatini çekmemiştir. avrupa zaten kaçak göçmen dolu. calais'de ingiltereye geçmeyi bekleyenlerin dramı birkaç yıldır fransa gündeminde. yani bu yeni bir durum değil. yeni olan durum mültecilerin sayılarının katlanması ve nereye koyacaklarını şaşırmaları. eskiden üç beş gelen mülteci eş dostun yanına sığınıp bi şekilde yolunu buluyordu, kamplarda takılıyordu. şimdi gelenleri ne edeceklerini de bilemediler.


  • mistreated  (17.09.15 04:23:58) 
@ traveller
Tabi lam manyak misin avrupa da ne zamandir suriyeliler gelse de zenginliklerimizi paylassak diyordu.

  • baldur2  (17.09.15 05:50:08) 
Mülteciler öncelikle Türkiye'ye geldiklerinden bizim sorunumuzdu. Daha sonra Avrupa'ya gitmek istediklerinden onların da sorunu haline geldi.


  • elitist  (17.09.15 10:12:11) 
@baldur asil manyak sensin cunku ben dunyanin adaletli olmadigini dusunuyorum.


  • Traveller  (17.09.15 14:10:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.