[]

tarihi yarımada turu

pazartesi günü istanbul'dayım ve bütün arkadaşlarım çalıştığı için tek başıma kalacağım. sabahtan çıkıp akşama kadar gezmek istiyorum. ama istanbul'u "hiç" bilmiyorum. günübirlik turlara katılsam çok mu saçma olur? ne tavsiye edersiniz? çıkıp tek başıma dolaşayım mı?

cinsiyet: kadın
yaş: 25

 
Smartfonun olduğunu düşünerek yazıyorum. İnternet zorunlu değil.

Google maps'i aç. Bu yazacaklarımı bulup haritada işaretle (yıldız koy)

Eminönü meydanı
Yeni cami
Sirkeci garı
Gülhane parkı
Gotlar sütunu
Arkeoloji müzesi
Babıali
Düyunu umumiye-istanbul erkek lisesi
Ayasofya
Sultanahmet meydanı
Hipodrom, dikilitaşlar
Yılanlı sütun
Sultanahmet camii
Anadolu medeniyetleri müzesi
Topkapı sarayı


Biraz yukarı çıkıyoruz

Kapalıçarşı
Çemberlitaş
Nuruosmaniye camii
Beyazıt camii
İstanbul üniversitesi
Yangın kulesi
Sahaflar çarşısı
Süleymaniye camii

Bir de bölük pörçük yerlerde başka ilginç noktalar var.

Fatih camii
Kıztaşı
Fethiye camii
Kariye müzesi
Valens kemeri
Fener rum lisesi
Yavuz sultan selim camii (çok tepededir bu)
İstanbul surları (biraz tehlikelidir)
Yedikule zindanları
Bukoleon (tekfur) sarayı
Bizans sahil sarayı ki harabe halindedr evsizler yatar
Kumkapı
Samatya (küçük şirin semtler)

Bütün bunları bir haftada bile tam manasıyla dolaşamazsın zaten. Merak ettiklerini vikiden internetten araştır, sonra beğendiklerine gidersin. İlk rota en temel rotadır. İkincisi de çok önemlidir. Üçüncüsündekileri gezmek biraz daha optional.
  • mistreated  (16.09.15 19:56:08) 
Düzeltme mobil: türk ve islam medeniyetleri müzesi olacak. Bir de internet şimdi lazım ama haritaya bakarak dolaşırken genellikle değil. Bu benim yurtdışı gezilerimde uyguladığım yöntemdir.


  • mistreated  (16.09.15 19:58:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.