[]

değişik bir iş değiştirme mevzusu

selam

şimdi şöyle bir durum var.

A firmasının bölüm müdürü işten ayrıldı.

ben ve ahmet de B firmasında, A firmasındaki aynı bölümde çalışıyoruz. Ahmet firmaya benden önce girdiği için müdür yardımcısı, ben ise onun bir alt pozisyonundayım. yaptığımız işler, deneyim ve yetkinlik açısından aramızda fark yok.

Ahmet, A firmasındaki müdürün ayrıldığını duyunca o şirketin sitesindeki "bize ulaşın" linkinden CV gönderip, müdürlüğe talibim demiş, bana da söyledi bunu. iki gün önce gitti görüştü hatta. bana da anlattı böyle böyle oldu, görüşmeye gittim diye.

işin garip kısmı burada başlıyor. Ben herhangi bir başvuru, talepte bulunmamama rağmen A firması dün beni aradı ve bu pozisyon için görüşmek istediklerini söyledi. telefonda "şirketten arkadaşım sizinle görüşmüş çok etik olmaz" dememe rağmen illa görüşmek istediler. şirketteki eski bir arkadaşım ve sektördeki tecrübeli bir abimiz referans olmuş bana.

ben de ahmet'e bu durumu söyledim. ancak belli etmese de acayip bozuldu "biz gidersek beraber gideriz, beraber hareket edelim. mail atalım hatta sen görüşmeye gitmeden" filan dedi. savdım başımdan, ben bir görüşeyim ondan sonra bakarız dieyrekten.

Şimdi yarınki görüşme olumlu geçerse ve bana teklfile gelirlerse ben nasıl başımdan en rahat savarım bu adamı? bir de sizin fikrinizi alayım dedim.

 
Çok yakın arkadaşınız değilse sallayın. Aynı durumda arkadaşınız olsa kafasına bile takmadan gider görüşür kabul ederdi. Size de çiçek yollamak düşerdi.


  • justinho26  (16.09.15 16:46:55 ~ 16:47:30) 
justinho +1
siz arkadaşınızın arkasından kuyu kazmıyorsunuz, profesyonel iş hayatı bu. dolayısıyla öncelikle vicdanınız rahat olsun. eğer kabul edeceğiniz bir teklifle gelirlerse arkadaşına durumu söyle, o da diğer firmaya geçmek istiyorsa kendi sürecini yürütsün. arkadaşınız için kendinizi riske atmayın.

  • animalman  (16.09.15 16:50:17) 
sizi rahatsız edecek hiçbir şey olmamalı. iki yakın arkadaş arasındaki eski sevgili meselesi değil ki bu kadar kafaya takasınız? firma sizi uygun görmüş, sizinle görüşmek istemiş. bu kadar net ve basit.

hemen yapışmış hatta "beraber hareket edelim" diye. kendisi başvururken böyle demiş mi? fikir almış mı? hayır.
  • uuth  (16.09.15 17:07:40 ~ 17:09:26) 
Etik olmayan ne ben cozemedim. Simdi bu ikinci sahsin soylemesi uzerine bu ise basvrusan belki ama sonucta sirket irtibata gecmis, bence sikinti yok. Isi alirsan ve Ahmet bozulursa Ahmet'in problemidir.

Ahmet, ondan sonra ise girip simdi baska bir firmada daha yuksek pozisyona yerlesecek olmani hazmedemiyor gibi. Ahmet, gobek baginiz varmis gibi "beraber hereket edelim" diyor ama senin yerine isi alirsa muhtemelen arkasina bakmaz. Ahmet samimi ayagina yatiyor ama biraz cakal bence, Ahmet'i iplememekte fayda var.
  • fortisvita  (16.09.15 17:47:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.