[]

icra olayı

dayım borcunu ödemediği için anneannemin tarlasına 29 haziranda icra gelmiş (anneannem ve dedem öldükten sonra ev ve tarlalar boşta).

anneme de bugün icra kağıdı geldi. diyeceğiniz bir şey varsa üç gün içinde icra dairesine başvurun diyor.

annem bu tarlanın satılmasını istemiyor. ne yapması lazım? nasıl itiraz edecek duruma?

 
satılır o tarla. annen satın alsın dayının hakkını.


  • nedendir bilinmez  (16.09.15 14:45:27) 
icra gelen mal satılır mı ki?


  • cikolata selalesi  (16.09.15 14:58:49) 
şöyle söyleyeyim dayın borcunu ödemezse satılır. sonuçta orada dayının da hakkı var. annen tarlayı istiyorsa satın alması gerek.


  • nedendir bilinmez  (16.09.15 15:12:01) 
Anneniz ve dayınız (varsa diğer kardeşler) dede ve babaannenizden kalan gayrimenkullere mirasçı sıfatıyla sahip oldular. Eğer bu gayrimenkuller üzerinde bir paylaşma olmamışsa (ki olaydan anladığım olmamış) bu durumda paylı mülkiyet dediğimiz bir sistem bulunuyor. Dayınızın borcu nedeniyle annenizin de payının bulunduğu bir araziye haciz konulmuş. Normalde alacaklı payların bölünmesi talebiyle dava açıp, araziyi böldürüp dayınıza düşen parçayı satabilirdi. Fakat tarla dediğinizde durum biraz karışık. Çünkü eğer tarım arazisi konumundaysa bu yer (tarla dediniz) Tarım ve Köy İşleri İlçe Müdürlüğü'nden alacağınız bölünemez büyüklükte tarım arazisidir yazısını icra dosyasına sunarsanız, satış gerçekleşmez. Bu durumda arazi satılamaz.


  • ernest everhard  (16.09.15 15:12:03) 
bankaların sitelerindeki "satılık gayrimekuller" ne zannediyorsunuz ki? insanlar bankalara satıyor ya da bankalar emlakçılık yapıyor mu sanıyorsunuz?

anneniz satılmasını istemiyorsa zaten tamamını satamaz banka dayınızın hissesini satabilir. o kısmın parasını ödeyerek tamamı annenizde kalabilir.
  • kakao  (16.09.15 15:23:21) 
eğer dayın borcunu ödeyemeyip icradan satışa çıkarsa ilk olarak dayının kardeşlerine alın bu arsayı diyecekler annen ve diğer kardeşleri.eğer kardeşleride alamazsa o zaman ilanla kelepir fiyatına icradan yabancı kişiye dayının hissesi satılacak.
arsanın tamamı dayının üstüne ise eğer tamamı satılacak.

  • jamswety  (16.09.15 16:20:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.