[]

Eşcinsel osmanlı padişahları var mıydı?

bir arkadaştan duydum ama internette pek bilgiye ulaşamadım bu konuda.




 
  • dedim dedim de kime dedim  (16.09.15 14:26:05) 
kesinlikle hayır.

var diye ortalıkta dolaşanlar ise bu kahpe avrulalıların osmanlı'yı islam dünyasında gözden düşürme çabalarıydı.
  • hayvan herif  (16.09.15 14:39:40) 
Eger oyleyse onlar icin cok uzuldum. Saklanmasi gereken bir yasam gercekten cok zor olmali.

Soruna yanit olarak belki Osmanli'da oglancilik gibi terimleri arastirmalisin. Ornegin Pera Muzesi'nde sergilenen Osmanli donemi resimlerinde biyikli killi adamlarin yaninda tuysuz sakalsiz sarisin gencler de var.

Edit: Simdi birileri gunumuzdeki padisahlari gibi dis mihrak, Avrupali deyyuslar gibi 1000 yillik yalanlara basvuracak. Belki biri cikip o gay padisahlar aslinda paralel padisah bile olabilir diyecek. Peki nasil bir adamin gay olmadigindan emin oluyorsunuz? 500 yil once olup gitmis. Olabilir de olmayabilir de.
  • Traveller  (16.09.15 14:42:11 ~ 14:45:10) 
yav arkadaşlar osmanlı padişahı dediğiniz adamlar küçüklükten itibaren sarayda dini eğitimi almış adamlar. bu adamlar halife. aldığı eğitim çok sağlam dini alimler tarafından verilmiş. milyonda bir ihtimal adamın içinde böyle bir şey olduğunu düşünelim. adam bunun alenen açığa çıkmasına izin verir mi?

game of thrones izleyip buraya geliyorsunuz amk.
  • hayvan herif  (16.09.15 14:45:15) 
  • hayvan herif  (16.09.15 14:46:05) 
kesinlikle hayır yada evet diyemeyeceğimiz bilgi. o dönem oğlancılık yaygın dedikodu çok ama bir kanıt yok bildiğim kadarıyla. belki olan kanıtlarda saklanmış yada yok edilmiş olabilir.


  • nedendir bilinmez  (16.09.15 14:48:05) 
kesinlikle hayır diyenler neye dayanarak bunu söylüyor, aklım almıyor. google'a yazınca bile çıkıyor milyon tane sonuç.

tabii ki vardı.

tr.wikipedia.org

www.google.com.tr
  • the silent enigma  (16.09.15 14:49:04 ~ 14:51:14) 
Bu arada 1858'de escinsellik Osmanli'da serbest birakildi.


  • Traveller  (16.09.15 14:54:06) 
Kesin bir cevap vermek ihtimali yok tabiki. Ama genelde dördüncü murat için bu söylenir. Fazla allı pullu severmiş, temsili resimlerde de hem o şekilde tasvir edilir. Hayırlısı olsun, herşeyin başı sağlık. Sağlığım yoksa neyleyim padişahlığı, neyleyim sultanlığı...


  • arockm  (16.09.15 14:59:45) 
Babalar gibi kanıtlar var. Hatta bu konuda "Türkiye'de" doktora yapanlar var.

Kimsenin götü yiyip kanıtları yazamıyor tabii ki. Zira adamı asarlar bu ülkede bunu ispat ettiğin takdirde.

ÖZET: Evet vardı ama sen ortamlarda "şanlı osmanlı tarihinde böyle şey olmaz" de geç.
  • lcha  (16.09.15 15:00:37) 
semerkandçılar basmış burayı.

gay padişah çıkınca islam dünyası gözden düşecekmiş. lol. alkol de içmiyorlar di mi şimdi bunlar?

www.hurriyet.com.tr

direkt padişah ile ilgili bilgim yok. ama oğlancılık yaygın bayağı.
  • kta  (16.09.15 15:01:59) 
@kta semerkandculardan biri cocuk Turkiye'de yasal degilse baska ulkeye goturup isini orada halledersin yazmisti bir ara hatta. Islerine gelince hemen satarlar semerkandi.


  • Traveller  (16.09.15 15:11:37) 
@the silent enigma verdiğin linkler "osmanlıda oğlancılık" başlığı içeriyor adam eşcinsel "padişah" var mıydı diye sormuş. napalım tebaa oğlancılık yapıyosa padişah neler yapmaz diye tümden mi gelelim?


  • littlejack  (16.09.15 16:32:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.