[]

cut or bulk?

10-11 aydır vücut geliştirme yapıyorum. beslenme mantığım antreman öncesi keto beslenme antreman sonrası yüksek glisemik indeks içeren besinler tüketme (insulin spike). carb backloading'in supplementsizi kısaca. karb ve yağ hesaplamıyorum. cardio yapmıyorum.

bu şekilde beslenerek 75 kg'dan 86.5 kg'ya çıktım (boy: 190 cm)

açıkçası geldiğim noktadan memnunum. yağ oranım değişmedi (miktar artmıştır tabii) kas kütlem arttı.

örnek beslenme: (antreman günü)
sabah: 100 gr lor + 2 tam yağda yumurda
öğlen: 150-200 gr biftek ya da tavuk yanında haşlanmış sebze (brokoli, lahana, brüksel lahanası bazen kuşkonmaz)
antreman öncesi: türk kahvesi
antreman sonrası: blender'dan geçirilmiş 150 gr lor + muz içtikten sonra 1 paket jelibon (insulin spike kısmı).
akşam: 150-200 gr biftek, tavuk ya da balık yanında patates, pilav tarzı high carb.

9'dan sonra bir şey yemiyorum.

yağ oranımı düşürmek için neyi değiştirmeliyim? sadece üstteki 2 pack hafif görünüyor. yoksa bu şekilde 90 kg olana kadar devam mı edeyim sonra mı düşüneyim yağ oranını düşürmeyi?

 
high carb'ı kesip yerine yine sebze ekleyebilirsin


  • dieselsingle2  (16.09.15 12:35:33) 
Bir süre keto git bakalım vücut nasıl tepki verecek. Ama ilk 1-2 haftadaki enerji düşüşünü kafana takmamalısın.


  • arnold schwarzeneger  (16.09.15 13:16:00) 
@arnold schwarzeneger,

keto'da insulin spike kısmı yok. kas artışımı limitlemez mi?
  • dwight  (16.09.15 14:35:04) 
Kas ihtiyacı olan aminoasiti her şekilde çeker. Kaloriyi yüksek tutar ve ağırlık arttırmaya devam edersen kas kütlesi artışı da olur. Ama bence ilk önce yağ yakmayı hedefle ve kaloriyi çok yükseltme.


  • arnold schwarzeneger  (16.09.15 15:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.