[]

S*ktir olup gitmek?

Selamlar,

Lisans mezunu 32 yaşındaki kişiyim. Yaklaşık 12 yıldır yazılım destek üzerine çalışıyorum. Veritabanı/Raporlama işlerine de hakimim. Kısa süreli projeler yönetmişliğimde var.

Son bir kaç yıldır s.ktir olup gidesim var ancak İngilizcem yurtdışında çalışacak kadar iyi değil. Ancak artık dayanamıyorum, gitmem lazım.
Burada bir evim var. Yaklaşık 50 bin euro civarı ederi var. Bunu satıp, 15-20 bin euro civarı kısmını yurtdışına bir şekilde yerleşmek için kullanabilirim. Bu koşullar altında önerileriniz nelerdir?

Hangi ülke? Hangi vize? Okul mu? Dil kursu mu? Direkt iş mi?

Teşekkürler.

 
prntscr.com

green card a başvur.
Yada yurtdışından iş başvurusu yap.
uluslararası firmalarla ortak iş yapmaya çalış orada tanıdıklar edinmeye çalış.
  • basond  (15.09.15 11:45:58) 
batı avrupa'da prosedürler zor, yaşam pahalı. balkanlara bakabilirsiniz. ya da direk rusya'yı düşünün. bazı evlilik acentaları var, vatandaşlık almanızda yardımcı olurlar. en azından elinizdeki paranın rusya'da yaşamak için ruble karşılığı daha fazla olacaktır.


  • solskjaer  (15.09.15 11:47:05) 
vala bu ülkeden çekip gitmek de kolay değil maalesef, şu sıralar herkes gitmek istiyor, sonrasını tartmak çok önemli. şimdi türklere vize verirken kıllatacaklar. bu yüzden avrupa zor ilk etapta yaşamak için.
zaten belli bir seviyeye gelmişsen ekonomik ve sosyal olarak daha özgür ve insancıl yaşamak istiyorsun.

yerinde olsam evimi satıp faize verirdim bir süre. sonra gitmek istediğim ülkeye giderdim; mesela kanada ya da avusturalya.
mesleğin ve ingilizcen geçerliyse zaten kapılar kapanmaz. bol şans.
  • redeath  (15.09.15 11:47:17 ~ 11:47:41) 
bence acele etme önce bir ingilizce kursuna git. ingilizceni geliştirmek ve iş bulmak için kendine 1 yıl ver. her türlü gidersin eninde sonunda.

www.learn4good.com

böyle bir site var işini görür
  • Wilhelm  (15.09.15 12:13:18) 
yazılımcısın o yüzden çılgın ingilizce bilmene gerek yok zaten. kovalaman lazım biraz ve direk iş diyorum


  • mhmtt  (15.09.15 12:38:25) 
uzak doğuya bak. mis gibi sahilleri vs var insanları saygılı. kızlar çekik olmayan erkeklere daha fazla ilgi gösteriyor. boş zamanlarında tayland, malezya vs gezersin mis gibi
bizim burada karda kışta götümüz donarken sen orada hindistancevizinden kokteyller içersin :)

  • fasulyek  (15.09.15 12:52:32 ~ 12:53:24) 
doğu avrupa ülkelerine bakın. çoğu ab üyesi zaten. ayrıca bu ülkelerin bazıları belirli tutarda yatırım yapanlara vatandaşlık da veriyorlar. bi inceleyin. evinizin parasıyla alanınızda hem bir iş yeri açarsınız hem de vatandaşlık alırsınız.


  • yemrem  (15.09.15 12:56:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.