[]

beyin fırtınası yapalım mı? :(

bilgisayarla ilgili bir konu fakat teknik bir konu değil, herkes fikir üretebilir. olayı şöyle anlatayım, bugün bilgisayarımın içini açtım hard disk değişimi için, vidaları falan dikkatlice açtım belli olmasın da garanti sıkıntıya düşmesin diye. ama kapattıktan sonra çok büyük salaklık yaptığımı fark ettim.

kısa vida takılması gereken yere uzun vida takmışım ve o vida taa ön panele kadar ulaşmış ve ortaya şöyle bir görüntü çıkmış. garantinin artık kesin olarak bittiğine mi yanayım, böyle saçma bir görüntünün oluştuğuna mı yanayım bilmiyorum. resmen bilgisayardan soğudum o an satsam mı diye bile düşündüm.

görüntü bu:
puu.sh

sizce yapılabilecek bir şey var mı? geri içine ittirdim tırnağımla, bu sefer de sanki üstten bir şey vidalanmış gibi göründü daha çirkin oldu. vidayla tekrar dışarı ittim eski haline getirdim.

öneriler gelirse belki şu saçma görünümden kurtulurum :(

 
aynısını ben yaptım. klavyenin üst tarafı biraz yukarıda duruyor :( boş ver kullan öyle ya n'olcak.


  • oğlum çok zor lan  (15.09.15 00:53:18) 
söküp kısa vidaları tak, orada kalan deliklere de intel, amd, nvidia etiketleri filan yapıştır.


  • henry gale  (15.09.15 01:05:14) 
ahahaha akşam akşam iyi güldürdün dostum :D

Bence takma güzel durmuş işte
  • Wilhelm  (15.09.15 01:07:08) 
aynısını arkadaş yapmıştı. tamirci görür görmez anladı. ben ilk gördüğümde orijinal sanmıştım.

kullanmaya devam et. bozulursa güzelce açıklarsın. mümkünse servisle sen konuşursun.
  • ya ben lan neyse  (15.09.15 01:12:28) 
ne yalan söyleyim şöyle bir laptobu teknomarketlerde görsem modeli bu sanırım, hiç belli olmuyor bence:) garantisi mutlaka bitecekti, o yüzden takma kafana. daha dikkatli kullanırsın hem bundan sonra.


  • trajikomix  (15.09.15 01:28:39) 
kapattiginda ekrana carpip ekranin icine etmeyecegini bi kontrol et. ustune bir de o yan gelmesin.


  • jack n brooks  (15.09.15 01:35:29) 
bu işlerden hiç anlamadığın belli.

sen ne yaparsan yap, o paneli söktüğün zaten anlaşılacaktı ama uzun vidaları zorla arkadan çıkarmak da her babayiğidin harcı değil :)
  • straples  (15.09.15 01:48:34) 
:) güzel bence takma kafaya. (bkz: that is not a bug that is a feature )


  • Ufuk  (15.09.15 02:14:07) 
dursun ya niye satacan ki. dolar yükseldi hem bilgisayarlar baya pahalandı.
düzgün kullanırsan garantiyle pek bi işin olmaz zaten.

  • Euxinos007  (15.09.15 02:43:09) 
fotoğraf net değil. ama şöyle yapınız, vidaları olması gereken yerlere takın. o delikleri jiletle sıfırlayın. dışarıya çıkıntı kalmasın. sonra beğendiğiniz bir yapıştırmayla ister komple ister sadece üst paneli veya sadece deliklerin orayı kaplayın. türk bayrağı yapıştırması olabilir mesela sadece deliğe. şöyle bir şeyle üst tarafı kaplayabilirsiniz veya;
i01.i.aliimg.com

  • icim urperiyor  (15.09.15 18:06:02) 
Abi eğer "Girmiyor mnsktmin" diyip abanmadıysan ciddi ciddi Asus ön yargım birkaç katına çıkacak.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (15.09.15 18:09:27) 
hepinize tavsiyeleriniz için teşekkürler, durum komik farkındayım, gülene de kızmadım o yüzden, ben de başına gelen kişi ben olmasam gülerdim :D

@straples
aslında bu işlerden anlıyorum. vidaları da hiç zorlamadım, hatta vidayı aşındırmayayım diye nerdeyse hiçbirini sıkmadım bile tamamen. tuttuğundan emin olacak kadar sıktım.

@icim urperiyor
o tarz karbon fiber tarzı kaplama benim de aklıma geldi, olabilir aslında.

@gunde 3 litre kola icen adam
hocam inanır mısın hiçbir vidayı zorlamadım bile, yukarda da yazdım, vidayı aşındırmayayım diye hiçbirini tam sıkmadım bile. üst plastik epey yumuşakmış anlayacağın.
  • kivanc1  (16.09.15 19:57:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.