[]

wi-fi alanını genişletme

selamlar ev dubleks alt kattan internet çekmiyor. şimdi router al diyeceksiniz biliyorum ama kablo falan da çekmek istemiyorum. alan genişletici diye bir şeyler çıkmış küçücük.

www.bimeks.com.tr

kullanan var mı? işe yarar mı? sanırım yeni ağ oluşturmak yerine aynı ağın sinyalini tekrar edip güçlendiriyor.

 
Kablosuz ağların çekim gücü araya giren engele göre değişiyor. Modeminizi merdiven boşluğu gibi merkezi bir yere koyarsanız fayda edebilir.


  • bazilika  (15.09.15 00:08:36) 
İşe yarıyor bunlar ama bu cihazı da zayıf bile olsa yeterince iyi çeken bir yere takman lazım. Yani üst katta hiç çekmiyorsa bu işini görmez ama mesela merdivenin orada iyi çekiyorsa bundan merdivenin oraya takıp tüm katta iyi çekmesini sağlayabilirsin.

Ha bir de evde online oyun oynayan varsa(LoL, WoW falan) lag'a bir kaç ms ekler.

onun dışında 10 numara 5 yıldız cihazlar bunlar.

bir diğer alternatif de evin elektrik şebekesi üzerinden interneti taşıyan cihazlar var. Yani üst kattaki prize bir de modeme yakın prize takıyorsun, elektrik kablosundan interneti üst kata taşıyor. Airties'ınkini Bimekste görmüştüm.
  • bk  (15.09.15 00:14:00 ~ 00:15:07) 
bende aynısından var.
şu işe yarıyor:

m:modem
b:bilgisayar
r:repeater

m-----------b = çekiyor
m----------------------b = çekmiyor
m-----------r = çekiyor
m-----------r-----------b = çekiyor
  • straples  (15.09.15 00:14:48) 
oyun falan yok sadece telefondan televizyondan alt katta iken internete ulaşabilelim yeter. homeplug güzel en sağlamı aslında ama tesisattan emin değilim üst kat ile alt katın saatler farklı


  • mr fusion  (15.09.15 00:24:56) 
O zaman en iyisi böyle bi cihaz al, az çok çeken bi yere tak(muhtemelen telefondan iyi çeker zaten bu) ve üst katta da telefon iyi çeksin. Bunların büyük dış antenlisi de oluyor, hani çok az çekiyorsa üst katta veya uygun yerde priz yoksa büyük dış antenli modeline bak.


  • bk  (15.09.15 00:29:42 ~ 00:30:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.