[]

Sigorta sürekli atıyor ama sürekli

Bazen 45 dakikada bir, bazen 5 dakikada bir, bazense 2 günde bir sigortam atıyor. Hem de binanın girişindeki sigorta. Elektrikçi çağırdım, sigortaları değiştirdim eskimiştir diye. Yok yok yok. Yine atıyor yine atıyor. Elektrikçi de çözüm bulamadı. Kısa devre olabilir diyor ancak nerede ve nasıl olduğuna dair asla bir fikir geliştiremiyoruz. Nedir? Bilen varsa bir fikir versin.




 
herseyı fısten cekıp tek tek takarak deneyebılırsın.


  • bryan fury  (14.09.15 21:58:42) 
atan sigorta mı yoksa kaçak akım gibi bir şey mi? atan sigorta ise kaç amper?


  • o kadar da degil aga  (14.09.15 22:05:03) 
elektrikçinin söktüğü sigorta fotoğrafını ekledim. yerine hem sayacın altındakini hem de üstteki yenisiyle değiştirdi. prizlere ne yeni bir alet taktım ne de eve yeni bir alet girdi. 2 senedir sigortamda bir sorun yokken bir anda ne olduysa oldu ve sigortalarım atmaya başladı.


  • ziggypop  (14.09.15 22:11:49) 
içeriden paslanan bir şey şase yapıyor olabilir. hatta sıfırlama yapılmış olabilir önceden. net çözüm her şeyi prizden çekip tüm lambaları kapatıp tek tek açarak denemek.


  • icim urperiyor  (14.09.15 22:28:31) 
sigorta olması gerektiğinden küçük olabilir, bir büyüğü ile değiştirebilirsin. örneğin sigortan 16A ise, 30A takarsın, gereğinde atar.

bir yerde kaçak vardır, bu durumu çözmek için bryan +1.

bu arada, sigorta biraz eski gibi duruyor, bir yenilemekte fayda var.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (14.09.15 22:44:30) 
bizde de aynısı olmuştu. uzatma kabloların birinde sorun varmış. hanii sonra bulabildik.

tek tek deneyin bence de.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.09.15 22:55:29) 
Amperi yükseltmeyin yakarsınız.
Kaçak ya da şase

  • Frederick Co  (14.09.15 23:18:35) 
40A sigortanız. düşük bir güç değil, yerine 63A takalım derlerse taktırmayın. Tüm cihazları fişten ayırın. Sigortaları açın(1). Hala atıyorsa, hatta doğrudan bağlı cihaz var mı onu araştırın. (klima gibi) Eğer böyle bir cihaz yoksa elektrikçiniz faz-nötr, faz-toprak arasını ölçsün. Kısadevre varsa prizlerden başlayarak arasın. Bulamıyorsa buatlardan tek tek prizleri ayırması gerekir. Buattan tek tek ayırdıktan sonra ölçüm yapsın, kısadevreyi tespit eder.
(1) durumunda sigortanız atmıyorsa yukarıda zaten tarif edilmiş. Tek tek cihazlarınızı fişe takarak sorunlu cihazı bulun.

  • o kadar da degil aga  (15.09.15 00:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.