[]

Sevimsiz konu kanser hakkında

Hekim arkadaşlar, belki biliyorsunuz mesane tm geçmişim var. ( Aralık ayında 5. yıl dolacak).)

Bu gün mr sonucumu aldım temiz çıktı. (sistoskopi yapılmadı henüz)

sorularım şunlar:
1. Ben 5 yıllık süre tanımıştım kendime. 5 yıl dolunca paçayı kurtardım demektir diyorum. Bu ne kadar doğru? riskim hala var da azalıyor mu, herkes kadar mı riskimiz var veya savaştık kazandık vücudumuz mücadeleyi öğrendi (bir nevi bağışıklık gibi) diyebilir miyiz? Nasıl oluyor bizim durumumuz?

2. Kanser bulaşıcı olabilir mi? Bulaşıcı olduğu hakkında yazı okudum, yeni belirlenen bir bilgi sanırım bu. Ailemi korumak için bir şeyimi ayırmadım (tabak çanak havlu vb) Şimdiden sonra ayırayım mı n'edeyim?

3. Kanser ve metastaz ailede oldukça fazla. ( ana baba dahil yakın akrabalar) Metastazın takibini yapmam gerekiyor mu, ne kadar süre boyunca yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemem lazım, ailede olan türlere mi yöneleyim, sık rastlananlara mı baktırayım?

4. İdrarda bol lokosit çıkıyor idrar ve vagen kültürleri temiz çıkıyor. Ameliyattan beri bu böyle. Birkaç yıldır tekrarlayan tırnak mantarı türedi. Mantarla ilgili olabilir mi lokosit. Ya da nedir bu durumun izahı?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

edit: 2. soru iptal arkadaşlar. kanser değil alzhemermış bulaşıcı olan. yanlış hatırlamışım.

 
1. 5 yıldır bir şey olmuyorsa bundan sonra olma olasılığı azdır diyebiliriz. ama sonuçta hücrelerin kansere yatkın... yapacak bişi yok. hep tetikte olcaz
2. bulaşıcı değil. kalıtsal.
3. zaten doktorun gerekli takipleri yapıyordur bence. pet-ct bu konuda başarılı bir yöntem mesela.
4. lökosit nadiren mantar ilişkilidir. lab hatası olabilir. ya da kültürü yapılan bakteriler dışında bakteri idrarında var olabilir.
  • siradisi00  (14.09.15 19:02:01) 
mesane tmr'ünde evreniz neydi? detrussor kas invazyonunun olmadığı olgularda survi gayet iyidir zira.


  • mdmfk  (14.09.15 19:49:56) 
@siradısi00, çok teşekkür ederim.

Benim mesane olduğu için ürolojiye gidiyorum. Ameliyat sonrası onkolojiye göndermediler serviste bir dizi bcg yapıldı Sonrasında da sistoskopi yapıldı işte belirli aralıklarla. Ürolog da doğal olarak kendi ile ilgili konuya bakıyor, temizsin deyip yolluyor.
Lokosit ameliyattan beri hep bol veya 8-9 10-15 filan çıkıyor. İlk sene 500 çıkmış mesela.

pet-ct yi ilk kez duydum dersem içinde bulunduğum durumu anlarsınız. Benim yol yöntem arayşım da tam da bu nedenle, takip edildiğim bir merkez yok. Napıyım, bi onkoloji servisine mi başvurayım acaba ben.

Karın bölgemde ağrılarım var, ters bişeyler var gibi geliyor, mr sonucu da temiz çıktı. Ultrasonda bişeyler çıkmıştı, onun için mr istendi zaten.

Biliyor musunuz, her bir kontolümüz bile bir travma etkisi yaratıyor bizim. Bir de bu tür burokratik mi diyeyim ne diyeyim bilmiyorum sıkıntılar tuzu biberi oluyor.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.09.15 19:50:06) 
@mdmfk,
patoloji raporu:
Tanı: I - Mesane, tur , üretelyal karsinom, yüksek dereceli

Yorum: II nolu tümör tabanı kayıtlı örnekte muskularis propria izlenmiş, invazyon saptanmamıştır. Bu örnek içinde papiller tümör parçaları izlenmiştir.

Epikrizdeki tanı:
mesane malign neoplazmı (c67) 1 yıllık
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.09.15 19:58:15 ~ 19:59:45) 
kanserin bulaşıcılığı konusundaki kaygınız hpv'den dolayı olmasın? kadınlarda rahim ağzı kanserine sebep olan bir virüs çeşidi. genelde cinsel yolla bulaşan... çok geçmiş olsun bu arada.


  • sibertenik  (14.09.15 20:00:18 ~ 20:00:35) 
teşekkür ederim siberteknik. yok birkaç gün önce bir haberde okudum sanırım. tam emin değilim, haberlerde izlemiş de olabilirim. bulaşıcı olduğu kanıtlanmış gibi birşeydi.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.09.15 20:04:51) 
bugüne kadar onca araştırmaya rağmen saptanamamış böyle bir şey, bugün kanıtlanmış olsa bütün bildiğimiz tıp değişirdi. size bahsettiğim hpv'nin rahim ağzı kanserindeki rolünü keşfeden bilim insanı nobel aldı örneğin. ama o çok spesifik bir durum.
lütfen böyle spekülasyonlara kapılmayın. bir doktorla falan konuşup rahatlayın özellikle bu konuda hatta... paranoya yaratmaya hiç gerek yok. psikolojinizi düşünün.

  • sibertenik  (14.09.15 20:40:23) 
siberteknik, evet haklısınız. Böyle haberlere hiç prim vermiyorum normalde. Hatta hastalığım hakında şimdiye kadar internet okumaları bile yapmadım. Gidip kontrellerimi oldum o kadar.

Bulaşıcı olabilir mi diye sordum çünkü çocuklarım var:) Tıpta da her gün yeni birşeyler bulunuyor, eskiden bilinenler değişiyor filan. Ben kendimi bildim bileli neler değişti neler... Mesela ben çocukken soğuk algınlığında aspirin verirlerdi, sonra birden verilmedi hatta kızdılar doktorlar "biz size arpirin kullanmayın demedik mi" dediler.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.09.15 20:53:41 ~ 21:01:54) 
Bulaşıcı olan alzheimermış. O mu aklınızda kaldı acaba?

www.ntv.com.tr
  • auroraaurora  (14.09.15 21:01:43) 
Aaa olabilir @auroraaurora. Tamam hatırladım şimdi alzheimerdı. Benim hatlar yine kısa devre yapmış anlaşılan. Bu günlerde sürmenaj gibi oldum. Kafam çok yorgun, toparlayamıyorum, unutuyorum filan.
Dinlenmeye geçeceğim de, şu kontrolleri bitireyim bi ondan sonra artık.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.09.15 21:08:39 ~ 21:17:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.