[]

Yapı denetim firmalarında çalışmış mühendis arkadaşlar

Merhabalar,

Yeni mezun makina mühendisi olarak tecrübe kazanma amaçlı bu tip bir firmaya başvurmayı düşünüyorum. Şimdi bu tür bir iş bana ne kazandırır zaman kaybı mıdır yoksa denenebilecek bir seçenekmidir? Ayrıca sadece oraya imza atmak için gitmeyi istemiyorum bi kaç bişey öğrenip tecrübe edinmek istiyorum bu mümkünmüdür? Riskleri varsa nelerdir?

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum, ayrıca bu firmalarda yaşadığınız deneyimlerinizi anlatabilirseniz sevinirim.

 
Yapı denetim firmasında çalışmadım ama epey bir yapı denetim firması müşterimiz olduğundan fikrim, bir şey öğrenip öğrenemeyeceğin çalışacağın firmayla alakalı ama yine de makine mühendisine çok şey katacağını sanmıyorum.

Risk olarak sanıyorum yapacağın en riskli iş olur. Zira çalıştığın firma yamuk bir yerse yani onaylanmaması gereken yerleri onaylıyorsa devlet bunu fark ettiğinde firmayı kapatıyor ama tabii ki risk olan bu değil. Firmadaki mühendislerin imza yetkileri 5 yıllığına geçersiz sayılıyor. Yani firmada bir yamuk yaparsa tespiti halinde 5 yıl imza yetkin olmaz. Çok olası bir senaryo olmasa da sanıyorum 5-6 yıl kadar önceydi, İstanbul'da onlarca yapı denetim firması kapatıldı.
  • slayerrr  (14.09.15 16:30:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.