[]

yalıçapkını türü hasta kuş-önemli!

selamlar,

bugün yol kenarında türünü araştırdıktan sonra anladığımız bir kuş bulduk, aşağıdaki görselden görebilirsiniz,

www.fotografturk.com

bu hayvan çok hasta, veterinerle konuştum ama bu tip kuşları pek bilmediğini söyledi, milli parklar istanbul şubesini aradım, yarın sabah sizden alabiliriz dediler,

buraya kadar tamam, ama bu kuş yarın sabaha çıkar mı bilmiyorum,

sürekli hareketsiz yatıyor, hızlı hızlı nefes alıyor ve en kötüsü hiçbişey yiyip içmiyor,

internette balık, böcek yer dediği için ikisinden de verdim, ama mümkün değil, ağzına soktuğumda bile yutmuyor,

bana verebileceğiniz bir öneri var mı? yarına kadar yaşamasını istiyorum,

bu hayvanı bilen birileri varsa gelip alabilir burdan,

teşekkürler,

 
Floryada kuslar ustune uzmanlanmis bi vet. Var.serum bile takiyormus.googlelarsaniz bulabilirsiniz.


  • Esinsin  (14.09.15 16:16:26) 
internette yabancı bir kaynakta şöyle bir öneri vardı;
kedi mamasını iyice ezip suyla karıştırıp cıvık bir püre yapıp, damlalıkla azar azar ağzına damlatabilirmişsiniz.
aynı şekilde su da verebilirsiniz, damlalık yoksa, suya batırılmış pamukla ağzına su damlatabilirsiniz azar azar, dikkat edin burnuna kaçmasın.
  • innerbliss  (14.09.15 16:18:17) 
su çok önemli ya, mutlaka su içir halsizliğinin sebebi o olabilir.

ben de daha önce vahşi kuş bulup bakmıştım ama yırtıcı kuşlardı, suyu gagalarının üzerine damlatınca içiyorlardı. ilk başta boğulurlar diye korkmuştum ama sonra baktım çok güzel içiyor.
parmağını suya bandır ve burun deliklerine götür, parmak ucundan bi damla damlat, bakalım içecek mi...

yemek kısmı biraz garip, ben ağızlarını açıp veriyordum yiyorlardı ve bir süre sonra da ağızlarını açmaya gerek kalmadan gagalarının yanına getirince kendileri yiyorlardı. madem etle besleniyorlar, kıymayı ufacık top haline getir ve birazcık bastır böyle oval olsun sonra da ağzına koy belki yer.
  • azizakin  (14.09.15 16:30:31 ~ 16:30:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.