[]

izmir'de zor durumdaki lise ve ilköğretim öğrencisine burs

aile içi şiddetten kaçmış ve zar zor boşanma davasını açabilmiş bir kadınımız var, 14-11-9 yaşlarında 3 tane çocuğu mevcut. sosyal hizmetler vesaire resmi kurumlar denendi, boşanma davası devam ettiği ve baba sgk'lı göründğü için resmi yerlerden maalesef yardım alamıyor. şimdi biz bu çocuklara burs bulmaya çalışıyoruz, internetten ve çevreden öğrendiğimiz yerlere zaten başvuru yaptırıyoruz ama daha böyle nokta atışı, bak İzmir'de x birliği de veriyor nette bulamazsın, y kurumuda şunu yapıyor gibi bilgiler varsa paylaşabileceğiniz, çok makbule geçer.

çok teşekkürler.


 
merhaba, izmir'li degilim ama doga koleji, okyanus koleji, fatih koleji bunlar burslu egitim de veriyor. tabi yaninda belli basarilar vs lazim gerci yuzyuze de konusulursa belki bir sey cikabilir.


  • evimin paspasi  (14.09.15 16:25:03) 
halihazırda teog sınavını kazandı ve okuluna kayıt yaptırdı. burslu bile olsa kolejde okuması maalesef mümkün değil. 3 ay kadar halının üstünde yattılar biz eşya toplayana kadar, öyle diyeyim siz anlayın.


  • Phoebe  (14.09.15 16:51:32) 
www.tev.org.tr

buraya mail atabilir ya da yuzyuze konusabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

izmir ticaret odasi da zamaninda vermis ama hala devam ediyor mu sormak lazim.

www.izto.org.tr

umarim her sey guzel olur.
  • evimin paspasi  (14.09.15 16:59:22) 
ticaret odasına bu yıl çok aşırı talep olunca kontenjan erkenden dolmuş ve başvuruları çok erken kapatmışlar maalesef. ama diğer aklımdaydı ve atlamışım, şimdi farkettim. teşekkürler.


  • Phoebe  (14.09.15 17:06:06) 
ne demek. ben de istanbul'da oldugumdan ancak bu kadar yardimci olabiliyorum. kusura kalma.


  • evimin paspasi  (14.09.15 17:16:51) 
Siyasi partilere de bi' gidin. Il baskanliklarina. Onlarin da butceleri oluyor bu tur durumlar icin. Ya da onlara yaranmaya calisan firmalar ricalarini kiramiyor. Bi' deneyin derim.


  • isott  (14.09.15 23:59:51) 
çydd, belediye.
( ksk belediyesinin başvuruları 28 eylül'de başlayacak diğer belediyeler de eşzamanlıdır sanırım. )

ticaret odası bu yıl burs açmadı geçen yıl verdiklerine devam edeceklermiş.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.09.15 01:51:38 ~ 02:00:35) 
maalesef çydd'ye başvuramayacak gibiyiz. liseye başlayacak kızımız bu yaz kendiliğinden kapanmak istedi ve başörtüsü takmaya başladı (annesi ile tarlada falan çalıştılar bu yaz, bizim tahminimiz kendince kendisini korumaya çalışıyor ama sadece tahmin) , bu durumda destek olmuyorlar. kadın derneğinden rehberlik hocası bir arkadaşımız gerekirse kızımızla uygun bir şekilde konuşacak bunu, ama diğer taraftan çocuğu yönlendirmiş olmakta istemiyoruz :(, çekimser kaldık bu konuda biraz.


  • Phoebe  (15.09.15 09:36:16 ~ 09:37:19) 
çydd başörtüsü takmama koşulu aramıyor atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı olma koşulu arıyor. anneleri baş örtülü çocuklara burs verdiklerini biliyorum, bursiyerlerin arasında başörtülü var mı bilmiyorum. bir görüşmekte fayda var. ilköğretim öğrencisi için de başvurabilirsiniz. (aile Atatürk ve cumhuriyet düşmanı değilse tabii)

Derneğin amacı tüzükte şöyle yazıl:
"Atatürk ilke ve devrimleri (Kemalizm) ile gerçekleşmiş olan hakların korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve çağdaş eğitim yolu ile çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşılmasıdır."
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.09.15 15:46:12) 
bursiyer kabul etmiyorlarmış başörtülü, telefonda öğrendik. kendi halinde insanlar yazık bunlar.

lisede ki kızımıza başvuramıyoruz ama küçük kızımız ve oğlumuz mektubunu yazdı. perşembe teslim edeceğiz çydd'ye. sonuca göre devam edeceğiz.
  • Phoebe  (15.09.15 15:53:17 ~ 15:54:27) 
İzmirli iş adamlarına yazsanız? Sadece bir öneri.


  • dessy  (17.09.15 11:57:05) 
çydd yerine daha çok yeşil sermaye ağırlıklı yerlere başvurabilirsiniz aile o tarafa daha yakın gibi. vakıflar bayağı yardımcı oluyor. benim kendi şehrimde durumu olmayan pardesülü kızlar furkan vakfının evlerinde kalıp cep harçlığı alıyorlar. sanırım kalan liseliler de varmış.
çydd çok yüksek başarı şartı arıyor ve atatürkçü bir kurum. bu konuda sorun çıkarmaları normal.

  • biz de yeni kalkmistik  (17.09.15 12:04:14) 
saygı açısından sormuyoruz kızımıza, kendisi kimse bir şey söylemeden, kişisel tercih olarak böyle bir karar aldı. öyle siyasi bir duruşu falan yok kızımızın. kendi halinde, çok akıllı ve çok başarılı. inanılmaz zor geçirdikleri bir yıla rağmen, fena sayılmayacak bir anadolu lisesini kazandı.


  • Phoebe  (17.09.15 13:40:43) 
twitter'dan buca belediye başkanı levent piriştina'ya ulaşırsanız yüksek ihtimalle yardımcı olacaktır. mütevazı bir insandır. kendisi sokak kedileri için atılan twitlere bile geri dönüyor. sizi geri çevirmeyeceğine eminim. umarım çevirmez beni utandırmaz.


  • pacifist  (18.09.15 20:21:50) 
eğer ihtiyacı var ise ki öyle görünüyor. İnternete girebileceği, araştırma ödev yapabileceği özellikte bilgisayar (masaüstü) verebilirim kendisine. bana ulaşabilirsiniz.


  • maniaction  (21.09.15 21:48:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.