[]

laptop şarj aleti - muadil ürüne ne dersiniz

arkadaşlar merhaba,

samsung rv510 model laptopumun adaptörü bozuldu.

yeni bir tane almam lazım. bataryam zaten tamamen bitik halde, laptopu sürekli fişe takarak kullanıyorum. yani acil bir şarj aleti lazım bana.

n11.com falan gibi sitelerde benim adaptörün muadilleri satılıyor. bunların fiyatları çok uygun. bu muadil ürünlerden almamı tavsiye eder misiniz? uzun ömürlü olurlar mı yoksa orijinal şarj aleti mi almalıyım?

bir de benim şarj aleti output 19v 3,16a
incelediğim ürünlerde bu değerler farklı satın alırsam bu sorun olur mu?

çok teşekkürler.

 
output değerleri farklı ise durum ne olur bilemiyorum ancak asus marka bilgisayarımda muadil bi ürün almıştım. yamulmuyorsam 30-40tl arası bişeydi. yaklaşık 1buçuk senedir kullanıyorum bi sıkıntı olmadı


  • mr2alp  (14.09.15 14:07:52) 
Voltaj aynı olmak zorunda. Farklıysa şener şen kosusuyla uzaklaş. Amper de ona yakın veya fazla olsun. Batarya yk dedin, kablodan gelen gücün yeterli olması lazım.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (14.09.15 14:21:28) 
muadil ürünler bazen yeterli akımı vermeyebiliyor. o yüzden bataryanız daha yavaş şarj olabilir. işlemci tam verimle çalışmayabilir (muadil kullanıyorum)


  • dieselsingle2  (14.09.15 14:24:36) 
arkadaşlar zaten bataryam tamamen ölü, laptopu fişten çeksem 1 saniye bile götürmüyor hemen ekran kapanıyor.

ben laptopu sürekli fişe takarak kullanıyorum ondan dolayı bataryayı doldurma gibi bir derdim yok.

bu arada voltaj aynı olsa, amper daha fazla olsa alacağım bataryada bu problem olur mu?

ayrıca başka bir sorum daha var, elektronik mağazalarını gezdiğimde her laptopu şarj eden ürünlere yönlendirdiler beni, fiyatları da 85 liradan başlıyordu. bu ürünlere ne dersini peki? muadil ve orjinal adaptörlerle kıyaslandığında? cevap gelmezse hatta bu konu için ayrı başlık açayım.
  • yassayf  (14.09.15 14:33:27) 
Muadil ile orjinal arasinda sikinti yok. Önemli olanlar degerler. Öküz gibi adaptör kullaniyorum, 170 watt. Bundan fazlasi uzaya cikar. Öyle elektrik yiyor alet.

Degerleri inceleyim. Voltaj yüksek yakar, alcak, algilamayabilir, anakarta gene zarar verebilir. Akim düsük, algilamayabilir, yavas sarj eder, cok, yakabilir, ya da hizli sarj eder daha bile güzel olur. Watt düsük, ikisi de düsükmüs gibi sorunlar olabilir, yüksekte de ikisi de yüksekmis gibi sorunlar olabilir.

Uygun degerleri almaniz sizin hayriniza.

Coklu ürünlere gelirsek, bazi markalar haricinde önermem. Ucuz ve dandiklerde düzgün regulasyon yok, bu da dalgalanmadan tut, aslinda üzerinde yazan degerden baska deger vermesi demek. Bir de ters yönde algilayan iq vs aletler var, bunlar sözde sizin taktiginiz aletin ne ile calisabildigini algilayip ona göre veriyormus, yalan, sadece bazi markalar bu sistemi kotariyor, kalani kolpa. Anker falan iyi bana göre, usb aletler icin olabilir, bilgisayara önermem.

Uygun degerlerde, gene de mantikli bir marka tercih edin. Orjinal ürünle karsilastirin, mümkünse bir multimetre vs ile ölcün. Cin mali adaptör aldigimda icindeki devrenin islevsiz oldugunu görmüslügüm var. Güvenmeyin.

Bonus hikaye: cin mali sarjli fenerlerin cogunda, hele de crankli, dynamolularda, aslinda sarj olan bir sey yok. Icine pil koyuyorlar, rechargable battery pahali, yerine ucuz pil takiyorlar, o sarj oluyor saniyorsunuz, ama aslinda iki devre var, biri dinamoya digeri pile bagli. Bu ikisinin birbirini doldurmak adina yaptigi bir sey yok. Piller de doldurulabilir degil zaten.

O yüzden aldiginiz ürüne güvenmiyorsaniz, ya da kontrol etmiyorsaniz, 50 lira daha ucuz derken, 3000 liralik laptoptan olabilirsiniz. Dipnot duseyim, macbook alip, orjinal kabloya para vermek istemiyorum diyen kullanicilara ayrica not stügüm bir seydir bu, teknik servisleri kendi ürünlerine bakar genelde, diger sorunlarda hiyar, biz sana bunu bagla diye mi verdik diye tepki alabilirsiniz mesela.
  • wiillii  (14.09.15 14:52:34) 
muadil şarj aleti aldım beyler.

laptop zaten en az 8 yıllık, batarya tamamen ölü, bilgisayara ne kadar zarar verebilir ki daha fazla diye düşündüm.

ilginize çok teşekkür ediyorum tek tek. sağolun.
  • yassayf  (14.09.15 15:26:55 ~ 16:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.