[]

lustral - selectra

arkadaşım uzun süredir lustral kullanıyor. Lustral'in piyasada bulunmamasından dolayı eczacı selectra'yı önermiş. Lustral'i de 50 mg alıyormuş, buna da 50 mg'dan devam ediyor. Daha önce böyle bir geçiş yapan oldu mu? Klinik olarak bir sakıncası var mıdır? Ne gibi etkiler olabilir veya olur mu?




 
lustral bulunmadığı için misol'e geçiş yaptım. hiç bir fark yaratmadı.
selectra'yı bilmiyorum. arkadaşınız doktoruna sorsa daha iyi olur bence.

  • blackmamba  (14.09.15 11:45:32) 
piyasada bulunmuyor demeleri bir yalan. eğer doktor lustral demişse lustral içeceksin. selectra muadil olabilir, ama lustral lustraldır. piyasada bulunmaması üretimden kalktığı anlamına gelmez. eczacıların ortak yalanıdır, muadil satabilmeleri için. muhakkak eczacının birinde denk geleceksiniz.


  • cok istenen felaket  (14.09.15 11:53:42) 
@cok istenen felaket; epeydir kimse bulamıyor zaten.


  • fever  (14.09.15 12:05:14) 
selectrayı uzun süre kullandım, lustrali hiç denemedim. piyasada bulunmuyor diye hmm tmm o zaman selectra alayım demeyin. doktora gidin lustral piyasadan kalkmış başka ilaç yazar mısınız diyip değiştirin. bana da bi eczane selectra şuan yok faverin diye bi ilaç itelemeye çalışmıştı. halbuki selectra her yerde var..


  • masa penisi  (14.09.15 12:17:02) 
ben mahalle arası bi eczanede buldum. bilimsel yönünü bilmiyorum ama kafama yatmadı bu muadil işi.


  • hushhush  (14.09.15 12:23:17) 
iki ilaç birbirinin muadilidir, yani aynı etken madde. bu sebepten lustral yerine selectra içmesi hiçbir fark yaratmaz. doktora da gitse sorsa böyledir bu.

ayrıca eczacılar üretilmiyor diyorsa üretilmiyordur ki evet üretilmiyor. üretildiği zamanlarda depodan aynı zamanda alan eczacılardan biri elindekilerin hepsini satmış, diğeri pek satış yapmamışsa o ilaçtan birinde olup diğerinde olmaması normal. eğer üretim bir şekilde devam etmezse bir zaman sonra hiç bir eczanede bulamayacaksınız demek oluyor bu. muadiller de bu yüzden var zaten.
  • fabr  (14.09.15 12:26:47) 
bu ornek icin net soylemiyorum ama muadiller arasinda soyle bir fark var atiyorum ikisi de 50 mg ama a ilacinin etkin maddesi 50 mg in %90 iysa b ilacinin %80 i boyle bir fark var tum ilaclarda. kimisinde fark olmayabilir de ama biz acilden ilac yazarken bazi ilaclardaki bu farki bilip ona gore yaziyoruz


  • gomugomunoo  (14.09.15 13:18:11) 
Evet ya eczacilar muadil kakalamaya calisiyor. Durumu bilmiyorsunuz, bari gelip sacma sapan yorum yapmayin. 1 seneden fazla zamandir pfizerin butun ilaclari sikintida, yok. Kendim de lustral kullanirken seraline gectim. Etken madde ayni doz ayni, isguzar bir doktora denk gelmedikce doktor kullan der zaten. Yemin etmis insanlar size nede farkli ilac satmaya calissin?

Kullanmayin esdeger ilac, yarin bir gun piyasadan cekilen bir ilaci aramak zorunda kalmazsiniz umarim.
  • malwethiel  (14.09.15 13:19:46) 
lustral nasıl üretilmiyo ya kesin bi çıkarları vardır bu işten eczacıların bak %100 vardır.


  • lorne malvo  (14.09.15 13:35:05) 
Lustrali bıraksanız?
Ben şu an herhangi bir ilaç kullanmıyorum ama iki üç sene lustral bağımlısıydım neredeyse.
Sonrasında gelen unutkanlığın lustralden olduğu söyleniyordu.
Annem çok hastaydı, ailecek kırıp kırıp atıyorduk. Sonra cipralexe geçtim, onu kullanırken üzülmenin ve öfkenin beni ne kadar yıprattığını fark etmiş bir şekilde ilacı bıraktım, yani farkındalık kazanabildim çok şükür ve ilaca ihtiyacım kalmadı.
  • buhurumeryem  (15.09.15 11:44:39) 
lustral yoksa selectra da kullanabilir,lustral ilk üretilen ve sertralin etken maddesini en yüksek oranda bulunduran marka. ancak bulunamıyorsa selectra ve misol de aynı görevi yapar.


  • normalmi  (15.09.15 19:47:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.