[]

TEB Hesap Başvurusu

Yurtdışına çıkacağım ve özellikle de dövizin yükselişi sebebiyle dövizle haşır neşir olduğum için Enpara hesabımın yanına bir adet de TEB eklemek istedim. Anladığım kadarıyla TEB yurtdışı döviz çekimlerinde komisyon almıyor ve kurlar arası makas daha düşük. Sorularım şunlar:

Yarın ya da salı günü içerisinde başvuru yapsam hemen geri dönüş gelir mi? Kartım eylül sonuna kadar çıkmış, hesabım hazırlanmış olur mu?

Hesap işletim ücreti benzeri çakallıklar var mı?

Yurtdışında internet bankacılığı kullanımı için SMS kodu doğrulaması isteniyor mu?

Ailem ben yurtdışındayken bana Türkiye içerisinden yine komisyonsuz olarak ATM üzerinden kartsız olarak para gönderebilir mi?

Teşekkürler şimdiden.

 
- teb standart bankacılık olduğu için büyük ihtimalle hesap işletim ücreti alırlar, onun yerine cepteteb hesabı açıp hesap işletim ücreti ödemezsin. teb'de yurtdışından para çekmek ücretsiz ama cepteteb'den emin değilim (muhtemelen onda da geçerlidir, yinede emin olmak için müşteri hizmetleri aranabilir).

- ertesi gün dönüş yaparlar mı bilmiyorum ama eylül sonuna kadar hesap kartın eline ulaşmış olur (cepteteb için konuşuyorum)

- internet şubesine giriş için sms kodu gerekiyor, yurtdışı için özel bir durum olduğunu sanmıyorum (müşteri hizmetleri)

- atm konusunda net bilgim yok ama kartsız işlem yoksa ailenin banka hesabına girip kendine havale/eft yapıp oradan çekersin.
  • tolga asp  (14.09.15 13:25:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.