[]

Lastik Değiştirme

Selamlar.

2012 model ford fiesta tdci aracımın ön lastikleri göze epey aşınmış gibi görünüyor. Özellikle sağ ön lastiğin hava bastıktan 2-3 hafta sonra tekrar havası iniyor. Lastikleri değiştirmeyi düşündüm, iki tane sorum var:

1. Araba 43bin km'ye geldi, yakında 45bin bakımına götüreceğim. Sizce lastikleri değiştirmeden önce bakımı yaptırırken bir baktırayım mı lastiklere ve jantlara falan? Yoksa direkt değiştireyim mi? Bi de bakımı yaptırdığım yerde falan daha ucuza halledebilir miyim yoksa lastikçiye mi gideyim ayrıca?

2. Hangi marka lastik almak lazım sizce? Pek anlamıyorum bu işlerden ama çok pahalı olmasa iyi olur, fiyat performans olarak iyi markalar nelerdir?

 
lastik ölçün nedir
195 45 16 ise michelinin pilot 3 gibi bi modeli vardı onu aldık biz.
Zaten pek fazla alternatifi yok.

Hemen değiştir.
  • basond  (13.09.15 20:53:12) 
tek önerim var lastiği internetten al. 2 lastikte en az 80-100 lira kar edeceksin. hepsiburada ve kliksa tüm piyasadan daha uygun. 205/55r16 lastiklerim (goodyear efficientgrip) lastikçide 220 lira, internetten 159 liraya aldım kargo dahil. 15 liraya da taktırdım balans dahil.


  • vendorth  (13.09.15 22:10:34) 
Lastikleri internetten almanızı tavsiye etmem. Çoğunlukla raf ömrü geçmiş, eski lastikleri ucuza satıyorlar. Bu durum lastikçilerde de geçerli. Alacağınız yanaklarında ne zaman üretildiği yazar. Bu arada lastikte ucuza kaçmayın. Binbir türlü yol şartları var. Marka tavsiyem ise good year veya Yokohama.


  • hayde bre  (13.09.15 23:06:25) 
Tavsiyem kesinlikle petlas. Yumusak super lastik. Cok para verirsen Continental yoksa petlas.


  • c1b2k3  (13.09.15 23:46:57) 
Bilindik yerlerden (hepsiburada vs) alınan lastikler gayet yeni tarihli olabiliyor ancak kendi tecrübelerime göre lasktik bayiinden almakta fayda var. Garantileri de olabiliyor duruma göre.

Bende internetten araştırmıştım ancak belirlediğim lastik markasının bayiilerini aradığımda aynı fiyatı yada daha uygununu verdiler. 195 65 16 Goodyear Efficient Grip modelinin tanesini 145 tl ye almıştım, hepsiburada da da 150-160 civarınaydı. Ayrıca lastikler gelince bayiiye götür taktır vs boşuna uğraş oluyor. Bayiiye de üretim tarihini sorun, 1-2 haftalık lastikler bile oluyor ellerinde.

Dediğim gibi model beğenip birkaç bayiiyi arayıp fiyat alın.

Lastik için yumuşak, konfor önemli diyorsanız, michelinin modelleri (energy saver, primacy) ve goodyear efficient grip modelleri iyidir ama nispeten kaldırımlara falan çok sürtüp vurursanız zarar görebilir.

Sert lastikler için continental, bridgestone vs düşünülebilir.
  • FAtE  (14.09.15 10:28:05) 
lastiklerin üretim tarihleri de yazıyor satıldığı sitede. yanlış gelirse geri gönderirsin. benim aldıklarım hep birkaç haftalıktı. zaten sitelerin ellerinde olmuyor. üretici ile anlaşmalılar. üreticiden direk kargolanıyor adresine.


  • vendorth  (16.09.15 04:38:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.