[]

Teşekkür etmeyen insanı anlamaya çaba

Bir insan neden teşekkür etmez sizce?




 
ergense cool görünmeye çalışıyordur, değilse öküzdür veya ailesi öğretmemiştir, gerek duymamış olabilir, üşenmiş olabilir, unutmuş da olabilir.

duyuruda da çok var bunlardan, herife mesaj atıp üç paragraf bilgi veriyorum, adam teşekkür etmeyi bırak ertesi gün açtığım duyuru altında bana laf sokmaya çalışıyor.
  • tolga asp  (13.09.15 20:13:42) 
Ben geçende ofisteki kızdan sakız istedim kırk saat açamadı ambalajını ben de biraz daha yavaş olabilir misin acaba dedim, ben seni anlamıyorum yhaaaa burda sana sakız veriyorum şu hareketine bak falan gibisinden konuştu. Ben de sakızı aldım gittim teşekkür bile etmedim. Böyle bi durumsa normaldir.


  • condom kurşunu  (13.09.15 20:14:19) 
ince düşünceli biri değildir. hatta düşüncesizdir, düşünemiyor olabilir bunu.
teşekkür edilmes gereken şeyi yaptığında o işi senin görevin olarak görüyor olabilir. 'zaten yapman gerekti, teşekkürlük bir durum yok' diyebilir.

her iki durum da hoş değil elbet.
  • uzunuzunilgi  (13.09.15 20:14:33) 
1- Sizi çok yakını olarak görüyor olabilir ve bunun aranızdaki hukuktan dolayı es geçiyor olabilir kötü bir niyet olmadan.
2- Saygı kurallarını bilmiyordur.
3- Kendini sizden daha üstün görüyor ve bunu yapmanın gereksiz olduğunu düşünüyor olabilir kendince.(böyle bir hakkı yok)
4-Dalgındır unutmuştur.
5-Kibar bir insan değildir belki.
6-Havalı olduğunu sanıyor olabilir. (değil)
  • qazaqwsx  (13.09.15 20:15:04 ~ 20:16:20) 
mallıktan bence,
mümkün olduğunca herkese teşekkür etmeye çalışrım,
otobüste yer veren birinden tut cafede yemek getiren insana kadar.
  • basond  (13.09.15 20:16:35) 
Belkide nasıl edeceğini bilmiyordur. Mesela bana teşekkür etmek bazı durumlarda çok garip geliyor.


  • qcihanq  (13.09.15 20:40:52) 
gereksiz bir iyiliktir.

yani teşekkürün asla eksik edilmemesi taraftarı biriyimdir ama bazen insan kasten etmez. zira her ne kadar dışardan ona yapılan iyilik gibi gözükse de, yapılan şeyi kendi çözmek istemiştir. borçlu kalmak da istememiştir. sizin borçlu olduğunu düşünmemeniz önemli değil, kendi değerlendirmesinde borçlu kalacak gibi gelmiştir.

ancak hem bir şey istiyor hem de yapılınca teşekkür etmiyorsa, piçliktendir. yapmayın bir daha iyilik.
  • prodeq  (13.09.15 23:13:44 ~ 23:14:34) 
Cevap çok net bana göre: Empati kuramadığı için.


  • whimsical  (13.09.15 23:16:55) 
iki sebebi vardır bence
1 dalgındır o an aklına gelmemiştir
2 öküzdür , teşekkür etmenin inceliğinden bihaberdir...
  • tociess  (14.09.15 11:05:45) 
bence insanları anlamaya çalışmamalıyız. hiç anlamadan olduğu gibi katıksız doğal haliyle kabul etmeliyiz.

not: deli gibi teşekkür ederim. hatta en kaba cümlem "bir çay alabilir miyim acaba?" kadar kabadır.
  • nedendir bilinmez  (14.09.15 11:12:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.