[]

yan flut calan var mi?

Yan flut ogrenmeye heves ettim ama ayiracak cok da vaktim ve param yok acikcasi. Ogrenme sureci nasildir, haftada 2 saat ayirarak ilerletebilir miyim kisa zamanda?




 
aynı durum bende de var haha. 2 gündür yan flüt fiyatlarına ve aksesuarlarına bakıp bakıp duruyor eğitim videolarına bakıyorum :(


  • emreorhan  (12.09.15 21:31:08) 
Ben varım. Ogretmen degilim ama 4 yildir caliyorum.

Haftada 2 saatle kisa sürede ogrenmek biraz zor. Yan flutte temel diyaframini gelistirmen. Bu yuzden diyafram egzersizleri yap bol bol. Yoksa haftada 2 saat ayirirsan ilerlemeyi birak gerilersin. Gunde bi yarim saat bi saatini ayirmaya calis en azindan. Baska sorun varsa da alabilirim.
  • rayde  (12.09.15 21:31:46) 
@rayde cok tesekkurler. Sunu da sorayim o zaman, ilkokulda dogru duzgun blok flut calamayan, muzik bilgisi sifir olan biriyim. Temel egitimde cok zorlar mi?


  • argadini  (12.09.15 21:45:37) 
Yok cok zorlamaz ya. Ilk basladigimda benim de muzik bilgim sifirdi. Flutte ilerledikce müzik bilgisini de paralel olarak aliyosun zaten. Istersen bi iki kitap pdf atabilirim sana. Ama bi ogretmen olmasi sart ilk baslarken. Sonra kendin de devam edebilirsin kendini gelistirebilirsin.
Bir de flutler pahali diyosan evet pahali bi alet malesef. Dolar euro da uctugu icin eskiye nazaran en dandigi bile pahalılasti. Ogrenci flutu olarak cok cok iyi bir sey almaya gerek yok ama cok kotu bir sey alirsan da ses cikartman zor olur ve motivasyonun gider.

  • rayde  (12.09.15 22:05:12) 
flut çalmıyorum hatta nefesli çalgı bile çalmıyorum ama her türlü haftada 2 saat bir müzik enstrümanına ayrılması gerekenin çok altında bir süre.


  • floydian  (12.09.15 22:06:58) 
@rayde flutu ayarlayacagim bir sekilde, kurs da arastirayim o zaman. kitaplar cok iyi olur, mail adresimi atiyorum ozelden.


  • argadini  (12.09.15 22:18:50) 
Merhaba, ben de flüt çalıyorum. Ve aynı siz gibiydim. Ne ilkokulda blok flüt çalabildim ne de notaları biliyordum. Özel ders falan da almadım üstelik, ismek'in kursuna kayıt oldum ve derslerin tümüne katıldım. Hocamız günde en az bir saat çalışmamızı tavsiye ediyordu. Gerçekten de haftalık flüt e ayırdığın vakit azalınca performansın da ona bağlı olarak düşüyordu. @rayde nin dediği gibi diyafram ve enstrüman önemli. Ben başlangıç için hocanın tavsiyesi üzerine ucuz olanı seçmiştim. Ama şimdi keşke diyorum daha iyisini alsaymışım. Flüt iyi olunca ses daha rahat ve güzel çıktığından motivasyon da artıyor. Fakat bu duruma takılmamak gerek nefes sağlam olunca, gereken özen gösterilince her türlü olumlu sonuç alınıyor. Diyecek olursanız çok mu iyi çalıyorsun, cevabım hayır. Ama flütle geçirdiğim her vakit beni mutlu ediyor.
Sonuç olarak güzel bir başlangıç diliyorum :)

  • dediysem dedim  (13.09.15 00:02:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.