[]

Çalışma hayatında profesyonel olamıyorum akıl verin.

Selam arkadaşlar.

Şimdi benim ilk iş hayatına girdiğim günden beri çalıştığım bir şirket var. Bana deli gibi iş öğreten, tecrübe kazandıran, hiç özgüvenimi kırmadan, kavga dövüş olmadan çalıştığım bir patron şirketi. İlk zamanlar 10 kişi civarı kalabalıktık ve ortamımız gayet iyiydi. Ortaklardan birisi abi gibiydi, her sorunumu çözüyordu şirket içerisinde. Birkaç sene önce hem bu abiyi ortaklıktan ayırdılar hem de diğer çalışanları işten çıkardılar. Şirkette kalan gerçek patronumla da aram her zaman iyi oldu. İşi asıl öğreten de kendisi. Fakat çalışan sayısı azalınca işlerimiz inanılmaz yoğunlaştı ve ben sürekli şehir dışı, yurt dışı işlere gitmeye başladım. Maaş ve prim konusunda eskiden ayrılan ortak sayesinde bastırıp istediğimi alabiliyordum. O gittiğinden beri işler aşırı yoğunlaşmasına rağmen ve benden başka doğru düzgün iş yapan olmamasına rağmen bi iyileştirme olmadı. İstediğim primler hep sonra sonra diye diye 2-3 sene geçti üzerinden. Bugün istesem yine "şöyle sıkıştık böyle sıkıştık" diyerek erteleyecek.

Geçen sene askerlik bahanesiyle kesin olarak ayrılacağımı söylediğimde hem kendisi hem eşi ve ailesi çok içten bi şekilde gitmemi istemedi. Bi şekilde mevzuyu noktalayıp askere gittim. Sık sık aradılar o sıra ve malesef ben de askerliğin verdiği psikolojiyle tamam gelicem geri dedim. Ama bunu derken de maaş ve imkanlar konusunda ciddi beklentilerim vardı. Telefonda maaş konuşmak bir koşula bağlı olmak istemedim. Sonra askerden geldim ve oturdup konuştuğumuzda kucağıma iki tane bombayı bıraktı ilk günden. Hem 6 ay boyunca işlerin büyük kısmını bacardi cola askerden gelsin o zaman yapıcaz diye ertelemiş hem de açık açık fazla maaş istememe rağmen askere giderken ne alıyorsam aynı parayı teklif etti. O saatten sonra geri adım atamazdım ama motivasyonumu ilk günden yok ettiğini söyleyip başladım işe tekrar. Ve aylardır biriken hem yurt içi hem yurt dışı işleri toparlayacağım diye imanım gevredi. Doğru düzgün evimi göremiyorum kaç aydır.

Neyse son tahlilde geçenlerde 24 saat içerisinde binlerce kilometre yapmam gerektiğinde istifa düşüncesini kafaya yerleştirdim. Burada da iki sıkıntım var. Bugün gitsem daha fazla maaşa seve seve işe alacak en az 2-3 şirket var çünkü gerçekten tek başıma sorumluluk alıp dev projelerin üstesinden geliyorum kaç senedir. Piyasada beni tanıyorlar aynı sektördekiler. Aam ben işten, sektörden tamamen soğumuş durumdayım. Resmen gidip bakkal açsam daha mutlu olacağımı hissediyorum. İkinci ve en önemli sorun da patronumu ve ailesini hayal kırıklığına uğratıp ihanet edecek gibi hissediyorum. Çünkü üzerimde emekleri var ve yakınları gibi seviyorlar beni. Ve gerçekten patron olarak berbat ama insan olarak çok iyi insanlar. Şimdi zaten bi anda ben istifa ediyorum diyip çıkamam çünkü tamamen benim sorumluluğumda olan projeler var en azından onları bitirmeliyim yoksa çok ağır çuvallar işler.

Sizce bu süreci nasıl yönetmeliyim ? Ben şu işleri bitirip aralık başında çıkıcam diyeyim mi mesela ? Nasıl bir uslüpla söyleyeyim ? Ve en en en önemlisi içim rahat olsun mu ?

Teşekkür ederim şimdiden dostlar.

 
vefa borcunu çoktan ödemişsin sen, bunu onlara da belirt; kötü niyetli olmasalar da tam olarak senin açından bakamıyorlar olaya. bir gün kendini davet ettir evlerine, ailesi orada olsun, ciddi ciddi bi buluşma planla konuşmam gereken bir şey var diye. ciddi ve abartmadan sıkıntılarını anlat, "böyle dediniz olmadı sizi de anlıyorum ancak bu durumda devam edemem, sektörden de soğudum, bir noktadan sonra kendimi düşünmek zorundayım" de. seni çok ciddiye almıyorlar, kendini ciddiye aldır yani. buna rağmen hala istediğin iyileştirmeleri yapmıyorlarsa sen de ikna olacaksındır vefa borcunu ödediğine ve için daha rahat olacaktır.

ben senin yerinde olsam önceden hiç haber vermeden masamı toplar, kutu yanımda istifa dilekçemi masalarına bırakırdım; bomba öyle olmaz böyle olur.
  • baba jo  (12.09.15 18:54:04 ~ 18:54:19) 
psikolojik olarak zor durumdayim, uzgunum; ama artik bu sektoru ve isi kaldiramiyorum. diyip beraber 1 aylik yol haritasi cizin. 1 ayda sunlari, sunlari yapip sikintisiz teslim edip ayrilacagini soyle.


  • mayeskuel  (12.09.15 18:55:02) 
Uzerinde emekleri olmasi senin sahibin olduklari anlamina gelmiyor. Ayrica ne demek isleri biriktirip senin gelmeni beklemeleri, boyle gayriciddi is mi olur?

Onlara zaten karsiligini vermissin. Su anda hakkini alman lazim. Bence birak. Biraz da ara ver sektorden biktiysan. Isinde iyiysen zaten birkac ay sonra da olsa oteki firmalar seni isteyecektir. O ara biraz kafani dinle. Ama iyi oldugun sektoru/isi birakma.

Kendini kullandirtma. Cok ayip etmis patron. (Ayrica orada is yapiyorsunuz, ailesi filan ne alaka?)

Kolay gelsin.
  • kuehles blondes  (12.09.15 18:55:02) 
ben de senin gibi 6 sene bir şirkette görev aldım. sabah 5 de yola çıkıp gece 11-12 de eve dönüyordum. hem de otobüs ile ... haftanın 7 günü bu şekilde yıllarca çalıştım :)

askerden sonra "bana daha iyi bir görev ve maaş verin kalayım sonuçta işi bana siz öğrettiğiniz vefa borcu vs var" dedim. "aricaz bekle işler yoğun dönemiyoruz vs" dediler. gittim başka şirketle çok daha iyi imkanlarda ve pozisyonda anlaştım. şu an çok mutluyum.

bu biraz "şiddet gördüğü halde kocasını terkedemeyen kadın" psikolojisine benziyor. Cesur ol, korkma, kimsenin seni sömürmesine izin verme artık. İstifa et!
  • plastic_angel  (12.09.15 19:36:25) 
sana iş öğretip karşılığında seni o işte kullandılar. hatta aşırı bir kullanım yüklemesi olmuş sana anlattığın kadarıyla, emeğini karşılayacak hiçbir şey de alamamışsın. eskilerin bir sözü vardır "iş başka, arkadaşlık başka" diye. ne kadar iyi insanlar olurlarsa olsunlar sömürmeyi kesmeleri gerekirdi zamanında, kesmediklerine göre yolları ayırmakta sıkıntı yok.

"şu tarihte işten ayrılacağım, emeğimin hakkını alamıyorum. hatta daha önce de ayrılabilirdim ama batmanızı istemiyorum" deyip resti çekip "bir daha dönmemek üzere" ayrılabilinir. istifa sonrası zaten onun bir ihbar süresi vs.si olacak. o zamana ayarlamak lazım işleri.
  • devilred  (12.09.15 19:45:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.