[]

toefl vs ielts ?

arkadaşlar

3 hafta içinde toefl ibt 75 ya da ielts academic 6 almam lazım.

üni de ingilizce müh. okudum.

hangisi daha uygun sizce

 
kesinlikle ielts.

not: ielts bebek işi falan değil bu arada. toeflla çok benzer sistemleri. ieltsin avantajı denklik skalasında toefldan daha iyi olması. örnegin ielts 6 toefl 75e denk gelirken aslında ieltsi 6 olan insan toefldan 60-70 civarı not alabilir. tamamen puanlama sistemiyle ilgili. sınav olarak toefl biraz daha zor evet ama fark öyle biri bebek işi diğeri çok zor değil.
  • cokponcik  (12.09.15 16:45:55 ~ 17:00:34) 
ingilizce bilen için ielts bebek işi.


  • elektr10  (12.09.15 16:53:01) 
ielts e tırt deyip kolay izlenimi vermeyin. türkçe bir bölümden mezun olmuş ortalama bir kişinin çalışmadan 6 alması çok kolay değil. özellikle writing hazırlanma istiyor.

ama buna rağmen toefl mı ielts mi dersen ielts derim.

(1 kez toefl 3 kez ielts e girdim)
  • sttc  (12.09.15 23:24:45 ~ 23:25:26) 
sırf speaking bölümü için bile IELTS derim


  • mononoke  (13.09.15 12:14:35) 
Paper-based sınavlarda ve bire bir bir oda da canlı kanlı speaking yapmak bana daha kolay geldiği için hatta sırf bunlar yüzünden IELTSi tercih etmiştim. Bir daha girsem yine IELTS'e girerim. IBT olayı bana biraz garip geliyor hata yapmaya daha yatkın oluyorum mesela ben ve daha yorucu sanki..

Bu arada içerik vb. açısından ikiside aynı zorluktadır. Aksini söyleyeni boşver. O yüzden sınav tarzı senin için belirleyici unsur olacaktır. ücretler çok farklı değil ise tabii.

Bilene çalışana zaten şu an hedeflediğin skorlar gayet alınabilir. TOEFL da 75 ortalama altı IELTS AC için de 6 ortalama altı bir skor.
İkisini de yaparsın sadece tekniğine alış sınavların vekolay yapabileceğin teknikte olan sınava gir.
  • qazaqwsx  (13.09.15 12:55:10 ~ 12:57:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.