darth gogo + 1, Hangisi nereden gelir bilmiyorum ama yasadigimiz cografyanin en sevmedigim ozellikleri sunlar:
-Sark kurnazligi, "Isi bilip ise gitmeyeceksin" insanlarinin sayisinin fazlaligi, kisa yoldan koseyi donme ama calismama arzusu (acik ara en sevmedigim)
-Toplumsal roller, cinsiyet genellemeleri
-Kurallara itaatsizlik ve bunun denetlenmemesi, denetleyenlerin bile kurallara uymaması (Kirmizi isikta karsiya gecilmesine cok kiziyorum)
-Acilara ve arabeske ovgu, aciyi madalya gibi gormeleri, herkesin gozyasi ve aci yaristirmasi, ornegin bir dizinin ne kadar aglatirsa o kadar sevilmesi, toplumsal nevrotizm
-Dayatmacilik, degisikligi siddetle reddetme, tektiplestirme cabasi
-Pisletme ve yagmaya meyilli olma, ornegin Truva atinin icinin sevgili isimleri kazinmis olmasi (bu sanirim gocebe kulturden gelen bir sey, kac yuz yildan sonra hala ozumseyemedik temizligi)
- Kabalik (milletin suratindan ser akiyor)
- Birbirine destek olmama, agirlikli kostek olma (Bazi yurtdisi ulkelerde kacak yasayan hemsehrisini ispiyonlayan az sayidaki ulke vatandaslarindan biri olmamiz)
0