[]

transferwise üzerinden enparaya dolar transferi

enpara'da şartları okudum da transfer sırasında arada banka olması lazım vs. diyor. buradan bir sorun çıkıyor mu ya da çıkar mı sizce?
rakam 2800 dolar olacak, transferwise ücret almıyor.

son edit: para geldi, 8600tl hiçbir ücret ödenmeden enpara hesabına 2 iş gününde ulaşmıştır. herkese tavsiye ederim transferwisei.

 
Oncelikle tesekkur ederim sayende bu sistemden haberim oldu, tam ihtiyacim olan seydi.

Turkiye bankalarina disardan TL harici bi para biriminde transfer alamiyorsunuz maalesef. Canli destegiyle konustum, kesin bilgi. Ama kur farki minimum oldugu icin degisen pek bisey olmuyor.
  • MBrain  (12.09.15 19:56:11) 
Transfer swift değil mi?

TL hesabınıza gelir mi nasıl olur bilmiyorum, fakat daha geçen gün yaptığım şeyi söyleyeyim. Bana depozito geri ödemesi yapılacaktı İngiltereden, £250. Benim Garanti'de hem TL hem GBP(pound) hesabım var. Pound hesabımın iban'ını ve swift kodunu verdim, onlar transfer ücreti olarak £25 kestiler(gerçek ücret ne kadar bilemiyorum belki kar ediyorlardır). İki gün sonra £204 pound ulaştı, baktım Bank of Scotland arada 21 pound kesmiş! O aradaki banka da kafasına göre kesiyor yani. Garanti kesmiş gibi görünmüyor.

transferwise almasa bile aradaki banka her kimse kafasına göre kesebilir yani. En kötü enpara'dan vadesiz dolar hesabı açıp o hesaba istersiniz gelir.(dolar hesabı açılabildiğini varsayıyorum)

edit: eğer olsaydı ben parayı paypal'a isteyecektim. Siz de transferwise'dan paypal'a gibi bir seçenek varsa onu tercih edin derim çünkü paypal Türk bankalarına bedavaya gönderiyor.

tam tersinden bahsedersem, Türkiyeden gönderirken de Garanti internetten gönderince 50tl sabit kesiyordu, karşı banka da £6 kesmişti. Aracı falan kesmemişti.
  • rodriguez2  (12.09.15 20:08:05 ~ 20:10:41) 
enparayı arayıp sordum; bizim bir ücret şeyimiz yok dedi, bilmiyorum bakalm. transferwisede da ücret çıkarmıyor zaten.

euro yollayıp tr ulaşıcak, onu fark ettik biz de sonradan.
  • logisticsmanager  (13.09.15 03:13:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.