[]

Bir yakınımın intihar ettiği haberini aldım...

...evvelsi gün defnetmişler. Şoke oldum. İnternette araştırdım, vefatı bildiren bir facebook iletisi dışında en ufak bir bilgi yok.

Bir intihar vakasının ne basına ne internete yansıması, bu devirde nasıl mümkün? Cevap bulamadım.


 
abi hepsi yansiyor mu saniyorsun, cilgin misin? hepsinin haberi yapilsa intihar orani artar ulkenin, karamsarlasir millet bileklerini keser ya.


  • hjarteblod  (11.09.15 22:32:26) 
niye haci? her gun birsuru insan intihar ediyordur bence. gundem de ustune bu kadar karisikken zor basina yansimasi.

basin sagolsun bu arada.
  • cilgin fantezilerin adami  (11.09.15 22:33:34) 
bizim de oldu ve sadece yerel olarak haberi yapıldı, onda da intihardan bahsedilmedi, kaza şeklinde bildirildi... her intihar değil ancak 3-5%'i tahminimde yansıyan... o da büyük şehirlerde merkezi yerlerde olanlar işte... evinde filan da değil dışarıda köprüden binadan atlamada filan anca...


  • ucan spagetticanavari  (11.09.15 22:36:04) 
Babam intihar ederek yaşamına son vermişti 2006 yılında, adını soyadını arattığımda 2003 yılında yaşadığı bi olayla ilgili haber çıkıyor ama ölümüyle ilgili birşey mevcut değil.


  • scent of a pastrami  (11.09.15 22:39:20) 
Çoğu yansımıyor ki, niye şaşırdınız anlayamadım. Hele böyle bir gündemde mümkün değil yer bulması. Çok sıradan haberler bunlar.


  • mutlusismankedi2015  (11.09.15 22:45:04) 
Bu sosyal medya yüzünden herkes kendisini ünlü zannediyor.
adli tıpta günde kaç tane ceset geliyor intihar etmiş.

istatistiklere bakarsan toplumun o kadar da duyarlı olmadığını anlarsın.
bu sosyal medya yüzünden insanların algısı yanlış yönde değişti.
  • kevin  (11.09.15 23:02:29) 
tüik'ten direkt alıntı:

"Ölümle sonuçlanan intihar sayısı revize edilen 2013 yılı verisine göre 3 bin 252 iken 2014 yılında 3 bin 65 oldu. İntihar edenlerin %74,3’ünü erkekler, %25,7’sini kadınlar oluşturdu."

intihar haberlerinin basına yansımasına ayrıca karşı olduğumu da bildireyim.

edit: bunu yazacaktım copy/paste yapıcam derken unutmuşum, başın sağolsun.
  • dead and broken  (11.09.15 23:15:51 ~ 23:16:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.