[]

Babası tarafından terk edilen çocuklara devlet maaşı

Burada bir kadın ve 4 çocuğu babası tarafından terk edilmiş. çocukların en büyüğü lise1'e gidiyor. 1,5 yaş araları var.

şimdi kadın çok zor durumda kirayı vs sağdan soldan gelen yardımlarla ödüyor. bizde yardım etmeye çalışıyoruz ancak toplama parayla hayat idare edilmiyor işte.

bugün kadınla konuştuk, çocuklardan birini okuldan alıp işe vereceğini söyledi. çok üzülüyorum bu duruma ve bir şeyler yapmak istiyorum.

çocuklar daha 18 yaşın altında olduğu için devletin bunlara maaş bağlaması vs gerekmez mi? böyle bir imkanları var mı acaba?

not: kadın imam nikahlı olduğu için evli olduğunu kanıtlayamıyor. adam çekip gitmiş ölü sağ mı onu bile bilmiyorlar.

 
yahu devletten neden maaş bekleniyor ki?
nikahı imama kıydırmışlar.
imam bağlasın maaşa.
  • zeytine batmayan catal  (11.09.15 22:17:08) 
burada sosyal tespit yapmanın anlamı yok, bu yorumun kimseye bir faydası da yok. çocukların ne suçu var bu durumdan?


  • peace.on  (11.09.15 22:18:27) 
Cocuklar 18'den kucukse adama dava acilabilir mi?

Muhtara gitsinler muhtarlik ne yapilacagini bilir. Belki bir yardim bulunur.

Secimler de geliyor ben olsam belediyeye giderdim durumu anlatirdim. Secim geliyor diye belki kadina bir is verirler.
  • Traveller  (11.09.15 22:21:55) 
dava açmanın çözüm olacağını pek sanmıyorum. adamın nerde olduğu bile belli değil ki kadının da ona yanaşacağını sanmam. tamamen cahil ne yapacağını nereye başvuracağını bilmeyen biri.

bir kaç yere başvurdum ama sonuç alamadım dedi ama nerelere başvurduğunu bilmiyorum.
  • peace.on  (11.09.15 22:32:29 ~ 22:36:07) 
adama ne davası açacılacak onu anlamadım
evli olsa boşanır nafaka filan öder belki :) bu durumda "çocuklarına bak davası" diye bişey mi var?

bildiğim kadarıyla belediyenin değil kaymakamlıkların (şu bizim fak-fuk fonu diye bildiğimiz) bişeysi var, kadın fakirlik kağıdı, yeşil kart filan alıp oradan yararlanmaya çalışabilir --ne kadar derde çare oluyorlar bilmiyorum. kadın örgütleri belki daha iyi bir çare olabilir?

bu arada özürlü çocuğu olan bir tanıdığım var benzer durumdaydı- ancak torpille filan iş verdi belediye pek şeylerine takmıyorlar maalesef :/
  • niye ama  (11.09.15 22:56:35) 
Kadının evli olduğunu falan kanıtlamasına gerek yok. Çocukların nüfus cüzdanı var mı? Varsa hemen ilçedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı'na gitsin. aile bakanlığı asgari düzeyde geçimlerine sağlayabilecekleri ödemelere çeşitli kalemler altında yapar.


  • mesgul ve huzursuz  (11.09.15 23:20:17) 
@niye ama, babalık davası açılabilir. babalık davası kazanılırsa, ekonomik olarak bakma yükümlülüğü de doğmuş olur.

cevaba gelince, sosyal yardımlaşma ve dayanışma'ya bi gitsinler. belediye de bu konuda yardımcı olabilir.(belki)

bir de şu soruya cevap vereyim; çocuklar daha 18 yaşın altında olduğu için devletin bunlara maaş bağlaması vs gerekmez mi?

cevap: gerekmez. bunun sebepleri vs. çok uzar anlatmam ama gerekmez.
  • dead and broken  (11.09.15 23:26:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.