[]

windows / kurtarma

selam;

bi malware'in ne işe yaradığını incelerken şans eseri ekteki jpegle karşılaştım, "dosyalarınız kaybolmadan yenileyin" konusuyla.

bu bir format mıdır? dosyaları silmiyorsa nasıl format oluyor? ya da olayı nedir? yaptınız mı? bilgisayarı rahatlatır mı?

 
upupuppup


  • qurant  (11.09.15 23:18:15) 
duyuru uplamak, simdiye dek duyuruda gördügüm en itici davranislardan olabilir.

soruya gelirsek, hayir, dosyalari silmiyor. format oldugu konusunda israr da etmiyor. tek yaptigi, dosyalara dokunmadan, tüm kurulum dosyalarini, programlari ve ayarlari sifirlamasi. bunu yaparken ancak, portable programlari vs algilayamiyor, onlara dokunmuyor. mesela sacma sapan bir sürü sey indirdiniz, firewallda, baglanti noktalarinda milyon tane degisiklik yapti, silerken sorun cikti silinmedi ya da bilgisayara tanitilmak istenen donanim icin driverlar hata verdi. o durumlarda bunu uygulamak cok kolay ve ise yarar.

bilgisayari rahatlatmaya ihtiyac duyuyorsaniz, bir seyleri yanlis yapiyorsunuzdur. düzenli format atan adam da tanidim, benim gibi sorunsuz formatsiz yasayabilen de. format veya sifirlama, sürekli yapilmasi gereken bir sey degil ki. sizin becerinize kalmis o. ama o tusun, islevin özelligi bu. donanimsal seylerde sikca kullandim. gene de verilerinizi yedeklemeyi öneririm, cünkü birseyleri silip silmeyecegi mechul. güvenemem. dosyalarin konumlari da önemli algilamasi icin, o yüzden yedek candir.

edit:yaniliyorsam düzeltin ama windows applerin ve ayarlarin kalmasi, yeni kurulumda windows hesabindaki ayarlarin geri cagrilmasiyla mümkün. local kullaniciyla, bu sayilanlarin degistiginden eminim gibi.
  • wiillii  (11.09.15 23:28:29 ~ 23:35:13) 
Bu secenek dosyalarini silmez, windows storedan yukledigin applicationlar kalir, ayarlarin kalir ama harici programlari siler windowsu yeniden yukler. bilgisayarin yeniden kurulmus olur kisaca,dosyalarini yedekleyip format atip yeniden yedekleri masaustune kopyalamak gibi bi sey yani


  • baklavasi olmayan erkek  (11.09.15 23:30:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.