[]

yavru kedide pire

Arkadaşlar 2 gün önce sokaktan bir yavru kedi aldım, dayanamadım çok ufaktı. Ama şimdi baktım üstünde pire var :( Sirkeli suyla yıka dediler, acaba işe yarar mı? Nasıl yapsam, bana bulaşır mı? Off iki gündür böcekten gidiyor şansım :(




 
yahu kapayamıyorum ağlıyor, şu an da veterinere gidemiyorum.


  • cy7  (11.09.15 16:05:18) 
hayır.

veterinerden pire damlası alıp ensesine damlatmalısınız.

sirke kedinin cildine derisine tüyüne zarar verir (ki zaten kedilerin yıkanmaması gerekir), asidik bir madde. kokusundan bahsetmeyeyim bile.

pire size bulaşmaz, ama sizin üzerinizden başka hayvanlara bulaşabilir.
  • whimsical  (11.09.15 16:06:10 ~ 16:10:37) 
yavru kedilerin yıkanması hiç tavsiye edilmez.

parazit tedavisi uygulatın. 2 günde iç (bağırsak parazitleri) ve dış (pire, bit) parazitlerini dökecektir.
  • chipowski  (11.09.15 16:08:00) 
teessüf ederim dude, hadi bana acımıyosun, el kadar bebeye de mi acımıyosun


  • cy7  (11.09.15 16:08:41) 
kedi çok küçükse kafanıza göre ense damlası yapamazsınız. ne kadar yavru öncelikle? vete götürürseniz sprey sıkar. bu arada kediden pire bulaşmaz diyen arkadaşlar halılarınız ve koltuklarınız pirelenebilir. deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. muhtemelen kedinin gezdiği her yerde vardır şu an. eve spreylenmeden kedi sokmamak lazım. aklınızda olsun.


  • su nanesi  (11.09.15 16:36:24) 
sakın ha sakın yıkamayın. limonlu su falan diyecekler işe yaramıyorlar.
Arkadaşların belirttiği üzere kediniz 3 aylıktan ufaksa ense damlası yapmak kedinizi öldürebilir.
Yapacağınız yegane şey veterinere götürüp sprey sıkmalarını sağlamak olacak.
  • rakicandir  (11.09.15 16:41:12 ~ 16:42:08) 
arkadaşlar spreyi bi arkadaşın kedisinde denemiştim hayvan korkudan altına yaptı, evde günlerce kendine gelemedi. Resmen psikolojisi bozuldu :( Üstelikte büyük kediydi. O yüzden korkuyorum, doğal yöntemler arıyorum ama :(


  • cy7  (11.09.15 17:05:25) 
pire damlası ense +1


  • raki masasinin degismez adami  (11.09.15 17:10:42) 
doğal yöntem, al önüne kediyi, zaten çok ufakmış. tek tek ayıkla pirelerini. Biz eskiden böyle yapardık. damla falan yoktu.
pireler için taraklar da varmış, internetten ucuza sipraiş et bir taraftan.
arkadaşların dedikleri gibi çok ufak kediye yapmıyorlar damlayı diye biliyorum ben de.
  • innerbliss  (11.09.15 17:24:11 ~ 17:25:26) 
3 aylıktan küçükse kedi pire damlası yapılmaz tabi arkadaşların dedikleri üzere. ben damlayı veterinerden alırken veterinere danışacağınızı varsaydığım için onu belirtmeye ihtiyaç duymamıştım, ama belli olmaz tabi kimin ne yapacağı, onu da belirtmem gerekirdi.


  • whimsical  (11.09.15 17:48:22) 
asla yıkamayın.

sirkeli su vs; saçmalık.

enseden pire damlası.

1 günde sonuç.
  • skbn  (11.09.15 17:54:31) 
Pire tarakları var piyasada. 10-15 tl fılan. Gımborn marka olanı bendeki.
Onu ediniyorsun, tarağı, yanına derince bir kap suyu ve ıslak bir peçete alıyorsun, hatta mümkünse kolonyayla ıslatılmış, sonra sırasıyla tarağı suya batırıp kediyi tarıyorsun, derisinin üzerinde dolaşsın ama tarak, tüylerinde kalmasın sadece.
Pireler tarağın dişlerinin arasına takılacak. Sonra hemen tarağı alıp suya batırıyorsun geri (pire suyun dibine batıp nalları dikmeli, yoksa geri çıkar kaptan) veya kolonyalı peçeteyle pireyi alıp klozete atıp sifonu çekiyorsun.

Tarağı ıslatmalısın çünkü nemli tarakta kuru tarağa göre pire yakalama performansı daha yüksek.
Bunu yaparsan birkaç defa pire kalmaz kedide.

not: pire damlalarını açık havada uygulamalı veya uyguladıktan sonra kediyi birkaç saat boyunca dışarıda tutmalısınız zira pire damlaları hayvanları öldürmekten ziyade kedinin üzerinden uzaklaşmasını sağlamaya yönelik öncelikli olarak. kedinin üzerinden eve atlayabilir. Ha, ömrü uzun olmaz ama olacak olan bu.
  • kaymaktutmayansicaksut  (11.09.15 18:23:55 ~ 18:24:56) 
uc gunde sabah aksam sirkeli suyla silerek butun pirelerden kurtulduk yavru kedide biz. iyi sirke kullanin. yalamalari sorun degil.


  • e haliyle  (14.09.15 04:39:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.