[]

Psikolojik destek/antidepresan vs.

Merhabalar,
Son zamanlarda inanılmaz bir boşluk hissi yaşıyorum. İlk sevgilimden ayrıldım yaklaşık 2,5 ay önce. (git: 966675) Çok sancılı oldu. Aynı üniversitedeyiz. Benim şu anda son dönemim. Haziranda ayrılmıştık, yazın baya toparlamıştım aslında kendimi ama okula dönünce tekrar kötü oldum. Çok sıkılıyorum, herşey anlamsız ve boş geliyor. Ne film/dizi izlemek ne hobilerimle uğraşmak ne de arkadaşlarımla vakit geçirmek iyi geliyor. Arkadaşlarla oturup muhabbet ederken sıkılıp kalkıp gidiyorum. Mezuniyet sonrası ne yapacağım hiç umrumda bile değil. Hayata karşı genel bir motivasyonsuzluk var üstümde. Hep bi eksik hep tatsız herşey. Hiç tad keyif almaz oldum hayattan.
Bunu yenmek için herşeyi denedim spora başladım, meşgale buldum, arkadaşlarımla dertleştim ama olmuyor. Son çare olarak psikoloğa gitmeyi ve antidepresan kullanmayı düşünüyorum. Sizce ciddi bir psikolojik vaka mı bu yaşadığım? Yardım almam gerekir mi? Neler tavsiye edersiniz? Her tavsiyeniz altın değerinde benim için. Zira gidişatım hiç iyi değil.
Çok teşekkürler şimdiden.

 
Bence normal. Herkes hayatının belirli dönemlerinde ciddi ilişkiler sonrası bir dönem bu saydıklarını yaşamıştır. En azından ben yaşadım.

Burda önemli olan şey zaman. 2.5 ay fena bir zaman olmasa da nispeten erken bir zaman. Benim tavsiyem bulduğun meşgaleleri rutinleştir. Spor mu yapıyorsun, devam et. Yeni bir kursa mı kaydoldun, devam et. Zira yeni alışkanlıklar eskilerini silmede etkilidir.

Ben olsaydım psikiyatriste gitmek için 2.5 ay beklemezdim. Hemen olayın ertesinde giderdim.

Bence yine de gitmekte fayda var. Belki kısa süreli hafif bir anti depresan tedavisi işe yarar. Depresif ruh halini çözer, uykunu vs düzenler.

Kendine o kadar yüklenme bence. Spor yapıp meşgale edinebiliyor olman durumunun pek de kötüye gitmediğini gösteriyor.

Kolay gelsin.

NOT: psikiyatriste gitmeden, şunun bunun tavsiyesine uyarak ilaç kullanayım deme sakın!
  • asethuan  (11.09.15 01:58:48 ~ 01:59:54) 
2.5 ay sevgiliymişsiniz sadece.. Bence 2.5 aylık ilişkinin yası 2.5 gün olmalı en fazla ya. Ama tabii duygularınızı bilemem.

Bunu 1 ay çıktığı çocuktan ayrıldıktan sonra 1 sene ağlayıp, geri dönsün diye dua eden kız yazıyor. Benim de ilk sevgilimdi.. Yani geçiyor, geçecek. Kendine güleceksin. Psikolojik desteğe herkesin ihtiyacı var. Git, yardım al. Konuşmak bile iyi gelir seni tanımayan biriyle. Arkadaşların "boşver be olum" diyordur muhtemelen. Hatta ağlamak istesen de ağlayamıyorsundur onların yanında. Anti depresan hayır kullanma. Ama inan iyi gelecektir konuşmak.

not:2.5 ay çıktığınızı önceki duyurularından okudum.
  • matilda  (11.09.15 02:30:11 ~ 02:37:12) 
Kendini antidepresan kullanirsan iyilesirmissin gibi fikre sokma/alistirma. Boyle yaparsan duzelebilitesi olan durumunu daha zora sokarsin.

Baska bi fikrim yok skintinla ilgili. Sadece bunu soylemek istedim
  • ekonometri okuyan adam  (11.09.15 02:42:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.