[]

Trafik Cezası*- İtiraz

Melabalar,

İlk trafik cezam bugün bana tebliğ edildi. :) Gerekçe ise Mecidiyeköy'de seyir halinde telefon ile konuşuyor olmammış. Ama ben seyir halinde telefonla konuşamam ki? Muhtemelen (tek açıklaması) trafikte tıkılı kaldığım bir an kısacık bir "ben seni sonra arayayım" cevabı vermişimdir ve kotasını doldurmaya çalışan polis, avını uzaktan seyrederken gerekli notlarını almıştır.
Tebligatta bir fotograf falan yok ve ben bu cezaya itiraz etmek istiyorum. Ancak bir arkadaşım 2 polistir onlar, diğerini şahit gösterince itiraz reddedilir genellikle dedi. Bu nedenle size sorayım dedim. Başına gelmiş ve itirazdan sonuç almış olan var mı aranızda? Nelerle karşılaştınız anlatabilir misiniz?

Teşekkürler!

 
şirketimizda satış elemanlarının altında olan arabalara hemen hemen her ay aynı cezadan geliyor.

fahri trafik müfettişleri kesiyor o cezayı.

yani belkide kırmızı ışıkta dururken telefonla konuştun ve yanındaki arabanın şöförü kesti o cezayı.
  • skbn  (10.09.15 17:30:03) 
önce yasal olarak cezayı ödüyorsun sonra itiraz ediyorsun. başıma geldi. yok uydudan görüntü almışlar!!! puhaha diyorum. azıcık saf, seyir halinde gördüler mi basıyorlar cezayı. sonuç: ödedim ve uğraşmadım. evet, yıldım. uğraşamam.


  • bıdıbıdı  (10.09.15 17:31:14) 
@skbn, valla kim kesti, gerçekten ne oldu bilmiyorum ama dediğim gibi korkarım zaten, seyir halinde gerçekten konuşamam. itiraz ettiniz mi hiç? sonuç aldınız mı?


  • vejeteryanvampir  (10.09.15 17:32:07 ~ 17:33:01) 
hayır itiraz etmedik.
fakat bu konu ile ilgili nette kısa bi araştırma yaparsan itiraz etmekten vazgeçersin.

biz o gün araba kimdeyse, ay sonunda hesabından tahsil ettik.

itirazda bulunma demiyorum ama sanırım uğraştığınla kalacak.
  • skbn  (10.09.15 17:44:54) 
böyle fotografsız cezalarda itiraz pek işe yaramıyor. kazanan yoktur demiyorum ama ben inanmıyorum. fahri trafik müfettişleri can sıkıntısına bile yazıyor desen yeri sonuçta ay sonu kota doldurmaca oyunları bunlar.

konya emniyetinden bana ceza geldi lakin ankarada yaşıyorum.
neymiş efenim konya da görevli fahri müfettiş x hanım garda bana denk gelmiş, bende aracımdan bir şey atmışım dışarı. genel olarak titizimdir arabama torba ile girer odamı topluyor gibi fiş fatura vs. atarım belirli aralıklarla. gelde buna inandır şimdi, bu yoktan sebeple ceza yedim işte...

itiraz edicek olsan bile önce indirimli şekilde cezanı öde.
sonrasında itirazın kararına göre cezanı tahsil edersin zaten ya da edemezsin.
süreç çok yavaş ve üstünkörü işliyor. bide üstüne zam falan yeme yani.
  • qxgviper  (10.09.15 18:18:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.