[]

Karar düzeltme

Yerel mahkemeye açtığım boşanma davası, boşanmanın kabulü ve karşı tarafın bana tazminat ödemesi yönünde karara bağlandı. Karar karşı tarafça temyiz edildi. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onadı ve her iki tarafa tebliğ edildi. Ancak avukatım uyap'tan, karşı tarafın kararı (tabi ki gıcıklığına) karar düzeltmeye yolladığını bugün fark etti. Şimdi buna göre iki sorum var:
1- karar düzeltme yoluna gidilmiş olması, yargıtayca da onanmış olan hükmün icrasını durdurur mu? Yani karar kesinleşmeden, şu aşamada hak etmiş olduğum tazminatı icra yoluyla talep edebilir miyim?

2- karar düzeltme de temyiz kadar uzun bir sürenin sonunda mı sonuçlanır? (Dosyamın temyizden dönmesi 14 ay sürdü)

Avukatımdan hiçbir zaman yeterli bilgi alamadığım için soruyorum, o yüzden avukatıma danışmamı önermeyin

Şimdiden teşekkürler.

 
o avukat denen zıbıdı (burada aslında ana avrat sövüyorum öyle düşün) senden avukatlık ücreti almıyor mu?

hiçbir halt yapmadan dünya para alıp bir de üzerine yetersiz cevap mı veriyor? baroya falan başvurun şikayet edin.

hayatta avukattan çok hiçbir şeyden nefret etmem (belki veganlar).
  • unique hint kumasi  (10.09.15 15:28:48) 
hukuki boyutuyla ilgili varsa avukat arkadaşlar cevap verir.
avukat konusunda da evet baroya şikayet edin. bir hak mağduriyeti olursa baro ile görüşerek avukat totoşuna rücu ettirin derim.

@unique hint kumasi veganları nefret ettiğim hiçbir kategori ile karşılaştıramıyorum. ölümüne tiksinti.
  • uuth  (10.09.15 15:35:00 ~ 15:36:09) 
1- karar düzeltme yoluna başvurulmuş olması hükmün kesinleşmesi önünde bir engel olacağından ve aile hukuku ile ilgili kararların kesinleşmeden icra edilemeyeceğine ilişkin açık kanun hükmü nedeniyle; karar düzeltme yoluna başvurulmuş olması hükmün icrasını engeller.
2- aslen aynı sürece tabi ama daha kısa da sürebilir bilemiyorum.

  • jeanjack  (10.09.15 15:48:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.