[]

askerlik tecil süresi

16 temmuz 86 doğumluyum ve eylül 2015 te lisans mezunu oldum. şimdi yüksek lisansı kazandım ve askerlik durum belgesi isteniyor. benim durumumda okul her sene tecil yaptığına göre tecilim ne zaman bitiyor acaba? her halde okuldan mezun olur olmaz bitmiyordur. eğer öyleyse farz ediyorum aralık 2015 e kadar tecilliysem askeriyeden askerlik durum belgesini alıp okula yollamam yeterli değil mi? okul yeniden tecil işlemini kendisi yapacaktır?

şuan tecilli olup olmadığımı merak ediyorum 2 gün önce mezun oldum daha.


 
Askerlik şubesine gidip sen kendin tecil ettireceksin


  • kablelvuku  (10.09.15 08:09:44) 
ıyıde hocam zaten sorum oydu benım ne zaman mezun olacağımı bılmedıgı ıcın unıversıte tecılı normal mezunıyet tarıhınden 4-5 ay sonraya ya da maksımum zamana alması gerekmez mı? bir sene once 4.sınıf kaydımı yaparken tecıl yapıldığından ne dıyerek askerıyey yazı yazmıştır bu okul onu merak edıyorum. bu adam hazıranda mezun olacak dıye düşünüp ekim kasıma kadar tecil ettirdilerse ben evrakı alıp doğrudan yuksek lısans kaydımı yapabılıyorum. yok eğer böyle değilse diploma universiteden gelecek(kargo 2 gün sürüyor o kadar uzak) ben onunla muayene için askerlık subesıne gıdecegım vs vs 16 sına kadar işlemlerı nasıl yetıstırecegımı bılmıyorum ondan soruyorum. diğer durumda askerlik durum belgesinde eğer 1 hafta sonrasına kadar bile tecilliysem evrakı alıp kaydımı yapmam yeterli. 16 eylülden sonraki bir tarihe kadar tecilli midir onu merak ediyorum aslında.


  • haskoylu deli hasan  (10.09.15 08:18:55 ~ 08:20:56) 
Mezuniyet tarihinden itibaren 3-4 ay içinde yaptırman lazım lisans tecilini. Fakat yüksek lisansa kaydın gerçekleştiyse kurum senin adına tecil işlemi başlatacak ve mezuniyet sonrası tecilini yaptırmazsan yl tecilin başlar o da maksimum 3 yıl 4 aydır.


  • filipis  (10.09.15 09:06:11) 
şimdi şubeyle görüştüm senın mezun oldugun bılgısı bıze gelmedı 31 aralık 2015 e kadar tecıllısın ıstersen belge verelım tecıllı olduguna daır ısını gorecekse dedı. ben eylulun 16 sında kaydımı yapacagım ıcın okul benım tecılımı yapacak bu sekılde sorun kalmamıs oluyor. lısans tecılı degıl zaten yuksek lısansa baslıyorum.


  • haskoylu deli hasan  (10.09.15 11:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.